Eriksson: "Man lider med Seger"

Landslagsveteranen Caroline Seger gjorde nyligen comeback efter en lÄng period utanför planen. Bara tio minuter efter inhoppet mot Norge klev hon av skadad.
–Man lider med Seger, sĂ„ klart. Man kĂ€nner för henne och jag hoppas och tror att det inte Ă€r nĂ„got allvarligt, sĂ€ger Magdalena Eriksson.

Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Nathalie Björn deppar efter Norges kvittering i den sjÀtte tillÀggsminuten.

Fotboll2023-04-11 21:13

Seger vandrade av Gamla Ullevi med vad som sÄg ut som en vadskada. Hon gick raka vÀgen in i omklÀdningsrummet.

Mittbacken Eriksson tror att landslagskaptenen snart Àr tillbaka pÄ planen.

– Hon har precis tagit sig tillbaka efter en stor skada. Det hĂ€r Ă€r ganska smĂ„tt i jĂ€mförelse. Hon kommer tillbaka igen och blir "fit for fight" till VM, sĂ€ger Magdalena Eriksson.

Caroline Seger lÀmnade direkt efter matchen Gamla Ullevi för att undersökas, tillsammans med landslagslÀkaren och Linda Sembrant som nyligen opererades för en bruten nÀsa.

Hur allvarliga Caroline Segers eventuella skada Àr var efterÄt oklart.

– Ingen aning. Jag bara sĂ„g att hon gick upp i en duell, kom ner och tog sig mot vaden. Men jag vet inte, sĂ€ger förbundskapten Peter Gerhardsson.

– Jag Ă€r bara ledsen för jag tyckte att hon gjorde ett jĂ€ttebra inhopp förra matchen, en kvart. Hon har jobbat pĂ„ stenhĂ„rt och i dag tyckte det medicinska teamet att hon inte var startklar, men kanske kunde spela 45 minuter.

"Frustrerande mÄl"

Den 23 juli Àr det VM-premiÀr mot Sydafrika.

Till dess Àr ambitionen att spetsa till mycket av det mesta i den kollektiva prestationen. PÄ nytt slÀppte landslaget in ett sent mÄl, precis som mot Danmark i lÄngfredags.

– Det Ă€r frustrerande att Ă„terigen slĂ€ppa in ett mĂ„l sĂ„ sent. Jag tycker att vi reagerar starkt efter deras 2–1-mĂ„l, vi tar tag i matchbilden, vi lyckas vĂ€nda till 3–2 och det kĂ€nns som om vi har det och sĂ„ kommer ett snöpligt mĂ„l i slutminuten.

– Det Ă€r nĂ„got vi mĂ„ste titta pĂ„, hur vi ska "döda" matchen, att hĂ„lla motstĂ„ndaren borta frĂ„n vĂ„rt mĂ„l, sĂ€ger Magdalena Eriksson.

"Ett samarbete"

TT: Finns det nÄgon gemensam nÀmnare för mÄlen ni slÀpper in?

– Nej, alla kommer ur olika situationer, men till att börja med har vi gjort nĂ„got fel nĂ€r de fĂ„r slĂ„ inspel in i vĂ„rt straffomrĂ„de. Det handlar om att minimera antal tillfĂ€llen som de kan slĂ„ in bollen. Det krĂ€vs, som alltid, ett samarbete mellan försvarare, mittfĂ€ltare och mĂ„lvakt.

– Det ska vi spetsa till och göra bĂ€ttre inför VM, sĂ€ger Eriksson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!