Eriksson fortsätter i Morön – återförenas med Edlund

Moröns herrar har gjort klart med sina tränare efter degraderingen till division III. Simon Eriksson fortsätter och får sällskap av José Edlund som är tillbaka på Skogsvallen. "Klubben har verkligen visat att de vill ha kvar mig", säger Eriksson.

Simon Eriksson och José Edlund tränar Moröns herrar kommande säsong. Även 17-årige Edvin Lindberg kommer att vara en del av tränarteamet.

Simon Eriksson och José Edlund tränar Moröns herrar kommande säsong. Även 17-årige Edvin Lindberg kommer att vara en del av tränarteamet.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-11-03 17:00

Efter årets säsong var Simon Eriksson tveksam till en fortsättning, men nu står det klart han fortsätter.

– Det känns som att det har kommit fram en del svar på mina frågor och det var en viktig del för att jag skulle förlänga. Sedan tycker jag att klubben verkligen har visat att de vill ha kvar mig, säger han.

Eriksson blir huvudtränare och vid sin sida kommer han att ha José Edlund, som är tillbaka i föreningen efter sejourer i både Skellefteå FF:s akademi och Sunnanå SK.

– Det känns jättekul. Vi har pratat om att återförenas sedan han lämnade efter säsongen 2018 och nu är det kul att han ville hoppa på igen.

José Edlund var tillsammans med avgående tränaren Jörgen Grenholm de tränare som påbörjade Moröns återtåg till division II. Då med Simon Eriksson som sportchef. Nu kommer Eriksson och Edlund att jobba tillsammans.

– Det känns skönt och det kändes som ett bra lag att komma till med många unga spelare. Jag och Simon har pratat om att jobba ihop igen och nu kom möjligheten, säger Edlund.

Vad är det som gör att ni passar så bra ihop?

– Det handlar inte bara om det fotbollsmässiga, för även om vi bortser från fotbollen så trivs vi väldigt bra med varandra.

Edlund hade ett uppehåll under 2020 men har innan dess varit verksam som tränare i FF:s akademi, KAIF:s herrlag, Sunnanå SK:s herrlag och Morön BK:s herrlag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!