Rönnskär tog första segern för säsongen

Efter återkomsten till division III har Rönnskär Railcare IF fått vänta på sin första trepoängare – efter flera tunga nederlag kom så slutet på väntan när hamnlaget på söndagen nollade Ohtana/Pajala FF.

Rönnskär fick äntligen känna segerns sötma i herrtrean.

Rönnskär fick äntligen känna segerns sötma i herrtrean.

Foto: Jörgen Bergkvist

Fotboll2024-06-02 19:51

Det tog sin tid men till slut fick Rönnskär Railcare IF fira en seger i "trean". Hemma mot bottenlaget Ohtana/Pajala FF var det aldrig något snack – de gulblåa var det bättre laget.

Efter att Adam Edlund gjort 1–0 fyllde lagkaptenen och mittfältsmotorn Jonas Wallgren på med såväl 2–0 som 3–0 innan domaren blåste av efter 90 minuter varpå ett stort jubel utbröt, där lättnadens suck hördes ända från Skelleftehamn till Skellefteå. 

– Så sjukt skönt att få vinna, vi har väntat väldigt länge på det här och haft våra motgångar under starten på säsongen men i den här matchen var det aldrig något snack; vår lagmoral var på topp och vi var det bättre laget.

Orden kommer från tvåmålsskyttens mun och Wallgren fortsatte sedan med att säga så här om insatsen:

– Vi spelade riktigt bra som lag igenom hela matchen och fanns alltid där för att stötta upp varandra vilket gjorde att vi kunde kontrollera matchen på ett bra sätt. 

Du får göra två mål också, hur skönt?

– Väldigt skönt, så klart. Men det hade kunnat vara vem som helst som gjorde dem, att vi vinner är det viktigaste för mig, avslutar han.

MATCHFAKTA

Rönnskär Railcare IF – Ohtana/Pajala FF 3–0 (1–0)

Målen: 1–0 (21) Adam Edlund, 2–0 (65) Jonas Wallgren, 3–0 (83) do.                              

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!