På måndagen mötte Burträsk Morön Utv i ett riktigt toppmöte i division 5 Västerbotten norra herr i fotboll.

Burträsk IK förlorade mot Morön BK Utveckling

Fotboll2023-09-18 22:58

Matchen slutade med seger för bortalaget Morön Utv med 5-1 (0-0).

Med en omgång kvar är Burträsk på tredje plats i tabellen, och Morön Utv är på andra plats. Tio poäng skiljer lagen åt.

Burträsk hade en fin rad med tio raka matcher utan förlust inför måndagens match.

Första halvlek blev mållös, men efter pausen slog Hamza Maki till och gav Morön Utv ledningen.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Hamza Maki träff återigen och ökade ledningen för Morön Utv.

I 69:e minuten slog Lukas Eklund till, och reducerade åt Burträsk. Fler mål än så blev det inte för Burträsk.

Morön Utvs Hamza Maki gjorde 1-3 i 70:e minuten och fullbordade därmed sitt hattrick.

Med sex minuter kvar att spela ökade Morön Utv ledningen genom Callixte Cariste Mangubila.

1-5-målet kom i matchens absoluta slutskede, med fyra minuter kvar att spela, när Herman Hagbo slog till och gjorde mål. 1-5-målet blev matchens sista.

Söndag 24 september 14.00 spelar Burträsk borta mot Umgransele i sista omgången.