Arvid Hedlund fixade 1-1 för Myckle

Clemensnäs gjorde 1-0 i första halvlek genom Max Granlund borta mot Myckle i division 4 Västerbotten herr.

Myckle IK spelade lika mot Clemensnäs IF

Myckle IK spelade lika mot Clemensnäs IF

Foto: Montage

Fotboll2024-09-29 16:25

I andra halvlek kvitterade Myckle genom Arvid Hedlund efter 63 minuters spel. Inget av lagen lyckades göra fler mål, och matchen slutade 1-1.

- Vi är i ett skede i säsongen där vi inte spelar om så mycket mer än att sluta 6 eller 7:a, vilket också präglade matchen. Vi gör en okej match men skärpan i sista passningen var inte där idag då vi har mängder av "lägen till lägen", men där passningen fastnar på sista försvararen. Trots det skapar vi tillräckligt med 100 % målchanser för att vinna matchen. Defensivt har vi varit stabila hela året, så även i denna match. Clemensnäs mål kommer från en frispark som vi tror är indirekt, målvakten släpper, men som sedan skjuts direkt i mål. Bäst för oss idag var Devrim, Petrus och Källströmmer, kommenterade Myckles tränare Jacob Stephenson.

Clemensnäs tränare Alexander Bragstad tyckte så här om matchen:

- Var en jämn match sett till målchanser. Dock en stor besvikelse, vi ville ha mer än en poäng. Vi saknar slutprodukt och kommer inte in i boxen även om spelet stundtals är bra. Vi vårdar boll fint många gånger och avancerar med tålamod, men den sista avgörande var det långt ifrån kvalitet på. De gångerna vi väl hittade in med en bra boll var vi inte där istället. Myckle i sin tur hade sitt hot i omställningarna, där deras anfallare William är den som skapar huvudbry för oss i stort sett på egen hand med sitt targetspel. 1-1 är en bra beskrivning av matchbilden, inget lag var bättre än det andra.

Myckle har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 11-7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Clemensnäs har tre vinster och två oavgjorda och 13-4 i målskillnad. Det här var Myckles femte oavgjorda match den här säsongen.

Med en omgång kvar är Myckle på sjätte plats i tabellen, medan Clemensnäs är på sjunde plats.

Myckle möter Östra Ersboda i nästa match hemma söndag 6 oktober 14.00. Clemensnäs möter samma dag Röbäck hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!