Äntligen är förlustsviten bruten för Burträsk

Matchen mellan Burträsk och Vebomark på Burträsk IP slutade 2-2 (0-1).

Burträsk IK spelade lika mot Vebomarks IF

Fotboll2022-09-12 21:31

Ett skönt trendbrott för Burträsk, även om det inte blev seger. Laget hade före måndagens hemmamatch tio förluster i rad i division 5 Västerbotten norra herr i fotboll.

- Det kändes ganska rättvist med ett oavgjort resultat, det var en jämn match. En styrka att vi inte viker ner oss när de gör 0-2 utan fortsätter att spela boll och sätta press på de, kommenterade Burträsks tränare Rune Eklund.

Vebomark tog en tidig ledning. Kalle Enros gjorde målet, redan i sjunde minuten. Matchen stod därefter länge och vägde. I 69:e minuten nätade Isak Morén, och gjorde 0-2.

Anton Holmberg reducerade för Burträsk i 80:e minuten.

2-2 kom i 87:e minuten genom ett självmål.

Burträsk har en oavgjord och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Vebomark har två vinster, två oavgjorda och en förlust.

Med två omgångar kvar är Burträsk sist i serien, och Vebomark är på andra plats.

I nästa match, söndag 18 september 14.00, har Burträsk Umgransele borta på Umvallen IP, medan Vebomark spelar hemma mot Ostvik/DIF 2.