Annie Marklund tremålskytt för Kågedalen

Annie Marklund stod för ett hattrick när Kågedalen besegrade Lira på bortaplan med 5-4 (4-2) i division 2 norra Norrland nord dam i fotboll.

Lira BK förlorade mot Kågedalens AIF

Fotboll2023-05-27 18:35

Övriga mål för bortalaget gjordes av Agnes Dahlberg och Alwa Huss, målen för Lira gjordes av Ella Jensen 3 och Elin Thun.

Agnes Dahlberg blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål efter 81 minuter.

Gästerna Kågedalen gjorde första målet. Annie Marklund slog till, redan i 15:e minuten.

Lira kvitterade till 1-1 i 27:e minuten, när Ella Jensen slog till.

Kågedalen tog ledningen på nytt i 38:e minuten, när Annie Marklund ännu en gång fick träff.

Kågedalen gjorde också 1-3 i slutet av första halvleken, genom Annie Marklund som med målet fullbordade sitt hattrick.

Kågedalen ökade ledningen på nytt, till 1-4, bara fyra minuter senare genom Alwa Huss.

En minut senare var det Ella Jensen som såg till att Lira reducerade till 2-4. I 58:e minuten reducerade Liras Ella Jensen på nytt och fullbordade därmed sitt hattrick.

I 65:e minuten nätade Elin Thun, och kvitterade för Lira.

Men med nio minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Agnes Dahlberg.

Annie Marklund gjorde tre mål för Kågedalen.

Det här var Kågedalens andra uddamålsseger.

Lira har haft en tuff start på serien och har bara två poäng efter fyra spelade matcher. Kågedalen har sex poäng.