Klara Lindbäck i stekhet form när Sunnanå SK kryssade

Temperaturen på Electrolux Home arena kröp ned under noll grader i Sunnanå SK:s sista hemmamatch 2023 – då visade den vindsnabba 17-åringen Klara Lindbäck att hon ändå kunde behålla sin stekheta form och göra sitt tredje mål på lika många matcher.

Klara Lindbäck var matchens bästa spelare när Sunnanå SK spelade säsongens sista match på hemmaplan.

Fotboll2023-10-22 18:04

Med avancemanget till Elitettan redan säkrat passade tränaren Samir Kanlic på att lufta en hel del spelare och flera spelare som inte fått starta så många matcher den senaste tiden ingick i den startelvan som tog emot Heffnersklubban på hemmaplan. Med tongivande spelare som Tilda Sahlman, Hedvig Hedlund, Wilma Dahlgren och Andrea de Miguel Villar på bänken kunde Sunnanå ändå kontrollera matchen inledningsvis.

Det gav också resultat när skyttedrottningen Lova Andersson redan efter fem minuter sköt sitt 26:e mål för säsongen. Sunnanå fortsatte att äga matchbilden efter ledningsmålet men trots det lyckades gästerna peta in en kvittering innan halvtidsvilan.

Efter 15 minuter inne i omklädningsrummens värme klev lagen sedan ut för den andra halvleken och innan all publik ens hade hunnit återvända från kiosken höll sig Klara Lindbäck framme för sitt tredje mål på lika många matcher.

Efter matchen, som slutade 2–2, stannade 17-åringen till för en pratstund med Norran.

– Kul att få fortsätta göra mål. Det har känts bra den senaste tiden, jag har fått större självförtroende och visar mer av det jag kan.

Vad tycker du om er insats i den här matchen?

– Jag tycker ändå att vi gör det bra men vi får inte riktigt någon belöning för alla bra saker vi gör.

Klara har under säsongen dragits med en del skador, och under en tid kunde hon inte ens träna på grund av problem med benhinnorna. Därför har hon saknats från matchtruppen vid ett flertal tillfällen och i stället för att träna med laget har hon tvingats hålla sig till motionscykeln på gymmet.

– Det har varit ganska jobbigt att vara borta så mycket men jag har haft bra hjälp hemifrån och från tränarna i laget.

Känns det skönt att ni bara har en match kvar nu eller skulle du vilja att säsongen fortsatte längre än så?

– Det blir skönt med vila men samtidigt vill jag ju fortsätta spela fotboll nu.

Med sitt mål och sina snabba löpningar i djupled stack hon ut mycket i matchen mot Heffnersklubban – något hon också belönades för efteråt, då hon utsågs till matchens lirare och tack vare det med sig en påse från Mio hem.

Vad var det du fick med dig för något där?

– Jag vet faktiskt inte, jag tror det var några värmeljus och något mer, avslutar hon med ett skratt.