Snabbt anfallsspel – Sunnanås vapen

Efter förluster mot allsvenska Piteå IF och Umeå IK kunde Sunnanå komma tillbaka på vinnarspåret när division I-laget Umeå Södra besökte Norrvalla under lördagen. Med fartfyllt anfallsspel och stabilt försvarsspel kunde hemmalaget ta en övertygande 6-0-seger.

21 mars 2015 17:54

Det tog inte lång tid för Sunnanå att hitta nät – efter bara några minuter kunde man ta ledningen genom Elin Ellman som blivit fint framspelad av Stina Hedlund. Bara några minuter senare kunde ledningen utökas till 2–0 på hörna.

Efter denna inledning var det inget snack om saken. Det var Sunnanås match idag, något som tränare Martti Tikkanen håller med om:

– Vi följer vår spelplan med högt försvarsspel och snabba spelvändningar och genomför matchen på ett väldigt bra sätt. Jag är väldigt stolt över hur bra spelarna följer våra direktiv.

Efter matchinledningen fortsatte Sunnanå att skapa chanser och föra spelet, vilket resulterade i ytterligare fyra mål innan matchen var slut. Två av dessa gjordes av planens gigant, Stina Hedlund:

– Det kändes bra idag, vi jobbade tillsammans som ett lag och hjälpte varandra vilket gjorde det enkelt för mig.

Säsongspremiären den 12/4 närmar sig nu med stormsteg för Sunnanå, något som gläder både spelare och tränare.

– Det börjar kännas bättre och bättre, skönt med en sådan här match då vi får föra spelet, säger Hedlund.

Tikkanen håller med.

– Vi har ett bra lag och går framåt varje gång vi tränar och spelar. Det är en lång säsong och mycket kan hända, det är roligt att det snart drar igång.

Josefin Nilsson

Sunnanå SK–Umeå Södra FF 6–0

Mål, S: Stina Hedlund 2, Elin Ellman, Annika Kukkonen, Annina Wede, Christine Tjärnlund 

.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa