Skellefteå FF tog full pott i seriepremiären

Det hände ingenting i den första halvleken. I andra halvlek kunde Skellefteå FF lyfta och det resulterade i en 3–1-seger i seriepremiären mot Ånge. ”En typisk premiärmatch”, säger Kevin Forss Nordlund som svarade för det viktiga 2–1-målet.

9 april 2016 18:55

Den första halvleken på Electrolux Home Arena bjöd inte på någon större underhållning. Offensivt var det slätstruket åt båda håll.

– Det hände ingenting i första halvlek och vi tog inte löpningarna, säger Kevin Forss Nordlund.

”Lite stirriga”

Ånge hade en defensiv taktik och de vaskade inte fram särskilt mycket i första. Det blev ändå gästerna som kunde spräcka nollan först efter en hörna i den 40:e minuten: 0–1.

– De ville inte komma uppåt i banan och de har inte så mycket mer än målet i första. Vi blir dock lite stirriga efter 0–1, säger Fredrik Lindgren, tränare i Skellefteå FF.

I andra halvlek var det Skellefteå FF som tog tag i taktpinnen direkt. Grace Tanda kvitterade tidigt och Ånge orkade inte stå emot.

”Det enda jag kan”

Kevin Forss Nordlunds fullträff i den 69:e minuten betydde 2–1 och det gav trygghet i hemmalaget.

– Krister Andersson drev upp bollen på högerkanten och hittade mig som kunde placera in den med en bredsida. Det är det enda jag kan göra, säger Kevin och skrattar.

Andreas Smedbakken stängde matchen definitivt med sitt 3–1 i mål i den 89:e minuten.

– Vi gör ingen bländande match, men vi har bättre ork i andra halvlek, summerar Kevin Forss Nordlund.

”Jätteskönt”

Tränaren Fredrik Lindgren var belåten efter trepoängaren i premiären.

– Jätteskönt att få en bra start på seriespelet. Vi fick många bra svar och i andra halvlek försökte vi verkligen nöta på, för vi visste att de skulle ta slut. Efter 2–1-målet kontrollerade vi det på ett bra sätt, säger Fredrik Lindgren.

Skellefteå FF:s Krister Andersson och Jonathan Käller agerade utan misstag och bjöd på starka insatser. Kevin Forss Nordlund är säker i passningsspelet och han fick välförtjänt krydda sin insats med en offensiv fullträff.

Skellefteå FF–Ånge IF 3–1 (0–1)

Målen:0–1 (40) Selwan Al Jaberi, 1–1 (51) Grace Tanda, 2–1 (69) Kevin Forss Nordlund, 3–1 (88) Andreas Smedbakken.

Domare:Alexander Milovanovic.

Publik:167.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa