Morön nära poäng mot topplag

Morön hade 12 man borta från sin ordinarie trupp och bara att få ihop ett lag var en bedrift. Efter förutsättningarna svarade laget för en stark insats, speciellt i andra halvlek.

20 september 2014 20:42

Sjukdomar och skador hade satt käppar i hjulen inför Moröns division II-möte borta mot Anundsjö. Kåre Granberg lyckades efter många om och men att sätta ihop ett lag ändå, men han fick inte se den matchstart han hade önskat sig.

– Vi hade sagt att vi skulle ligga lågt och hålla tätt så länge det bara gick, säger Granberg.

Så blev det inte – Anundsjö tog ledningen efter tre minuter.

– Vi var utspridda överallt och jag trodde jag skulle dö, säger han.

”Skällde lite grann”

William Ögren kunde snyggt kontra in 1–1 efter 20 minuter, men sedan följde några svarta minuter. Anundsjö tilldömdes två straffar inom loppet av fyra minuter och hemmalaget kunde segla iväg till 3–1.

– Bland annat gör vi precis som mot Mariehem senast där ett mycket dåligt bakåtpass ställer till det. I paus skällde vi lite grann och sa att vi måste visa att vi är bättre än så här, säger Kåre Granberg.

Morön kammade till sig och kom ut som ett helt nytt lag.

– Deras målvakt tvingades göra två väldigt bra räddningar i början andra halvlek, berättar MBK-tränaren.

Gedyon Hailu Beyene, eller även kallad Yared, gav Morön hopp när han spelade fram William Ögren som och la in 3–2-reduceringen. Sebastian Stenvall hade sedan ett kanonskott tätt utanför och Yared vaskade fram en livsfarlig chans. Det ville sig inte och gästerna tvingades lämna planen poänglöst.

– Det var nära, så det känns surt.

Samtidigt som Morön föll så blev bottenkonkurrenterna Sandvik och Mariehem också poänglösa under lördagen.

– Det är fortfarande så att vi måste ta fyra poäng mer än vad Sandvik och Mariehem gör. Marginalen krymper, men det är nio poäng att spela om och vi har absolut chansen, summerar Kåre Granberg.

Anundsjö IF–Morön BK 3–2 (3–1)

Mål, A:Toby Davis 2, Christoffer Milde.

M:William Ögren 2.

Publik: 250.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Marklund

Ämnen du kan följa