Morön inte med från start

De hade en målvakt i Josefin Nilsson som gav dem chansen att hålla sig kvar i matchen. Men Moröns damer tog inte vara på den och höstomgången inleddes med en klar 0–4-förlust.

27 juli 2014 20:21

Under den första halvleken mellan Morön och Alvik i damettan hade Morön stora problem. Det var Alvik som hade i princip allt i spelväg.

– I första halvlek har vi inget eget spel överhuvud taget, då följer vi bara efter dem. Vi håller inte ihop eller någonting. I andra blir vi lite bättre, men vi släpper in för onödiga mål. Vi försvarar för mycket och då blir vi trötta. Vi har inget anfallsspel, konstaterar Moröns målvakt Josefin Nilsson.

I pausen, då det stod 0–2, var det uppenbart för laget att något var tvungen att hända.

– Vi skulle vara tighta i försvarsspelet och inte släppa till så mycket. Vi lät dem vända upp på mittplan, och det går inte att ha det så. Då får de ju komma runt på kanten hela tiden.

Fina räddningar

Bättre blev det också i den andra halvleken, och Josefin Nilsson, som var Moröns klart bästa spelare för dagen, fortsatte att rada upp fina räddningar. Men ibland kunde inte hon hålla mot, och Alvik drog iväg till 0–4.

– Det är svårt att bry sig om sitt eget när det inte går så bra för laget. Jag gjorde väl några fina räddningar, men det orkar man som inte bry sig om, säger Nilsson.

– Men det var väl rättvist. Det kändes som att de hade tusen, miljarder chanser.

Nilsson fick se Alviks spelare missa öppna mål gång på gång. Allt som oftast sköt de rakt upp i luften i stället för i mål.

– Det var faktiskt lite otroligt måste jag säga, säger Nilsson och skrattar till.

Tappade mitten

Moröns tränaren Ola Lindberg kunde bara konstatera att matchen var förlorad redan av den första halvleken. Mycket tack vare att Alvik vann slaget om mittfältet riktigt klart.

– Första halvlek låg vi helt tokigt i mitten och i andra halvlek blev det bättre. Men vi gör för lätta och enkla misstag som gör att de kan ställa om ganska enkelt och komma rättvänt på oss, och då blir det inte lätt.

Starten på höstomgången hade kunnat bli betydligt bättre för Morön, som nu får ta nya tag.

– Vi måste försöka minimera misstagen och spela lite mer rejälare än vi gör.

Morön–Alvik 0–4

Målen: 0–1 (37) Emelie Helmvall, 0–2 (40) Cecilia Edlund, 0–3 (80) Elin Forsberg, 0–4 (85) Elin Forsberg.

Gula kort, M: 1. A: -.

Domare: Per Nilsson, Skellefteå.

Norran-ligan

3: Josefin Nilsson.

2: Emelie Marklund.

1: Elin Persson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa