Madelaine Edlund slutar med fotboll

En framgångsrik fotbollskarriär är över. Madelaine Edlund lägger skorna på hyllan. ”Det känns skönt, jag har ju hållit på så länge”, säger Madde, som väntar sitt andra barn.

4 december 2014 07:00

2014 blev ett omtumlande fotbollsår för Skelleftetjejen Madelaine Edlund. Tyresö FF, där Madde spelat sedan 2010, brottades med ekonomiska problem, men trots detta lyckades tjejerna bärga silvret i Champions League. När Tyresö sedan begärdes i konkurs hamnade Madde i Sunnanå och elitettan i början av juli.

– Det känns som att det här var världens längsta år. Först hoppades man att Tyresö skulle kunna spela kvar i damallsvenskan, sedan fick jag chansen att flytta hem till Skellefteå och spela med Sunnanå igen och det var roligt, säger Madelaine, som dock haft problem med ett skadat knä och inte kunnat spela så mycket som hon hade hoppats.

– Visst är jag besviken över att jag inte kunnat göra mig själv rättvisa, men så här är fotbollen. Ingen vill ju vara skadad.

Karriären över

Madde berättade tidigare i höstas att hon funderade på att sluta och nu har hon alltså bestämt sig för att karriären som elitfotbollsspelare är över.

– Jag har ju spelat i allsvenskan i 15 år och känner att jag inte har den motivation som krävs för att fortsätta. Sedan ska vi ha barn i vår också, berättar Madde, som sedan tidigare har dottern Alva, 1 år.

Finns det någon chans att du fortsätter spela på lägre nivå?

– Inte som det känns nu, men man ska aldrig säga aldrig. Kanske blir det så att jag blir tränare i framtiden, vi får se vad som händer.

Med ett 30-tal A-landskamper och flera SM-guld i bagaget har Madelaine Edlund en fantastisk karriär att se tillbaka på.

– Mitt bästa fotbollsminne är nog VM-bronset och första SM-guldet med Umeå IK. Även Champions League-finalen mot Frankfurt i Tyskland var en upplevelse, säger Madde.

Hur känns det att sluta med fotbollen, som varit en så stor del av ditt liv i så många år?

– Det känns skönt! Visst kommer jag att sakna den sociala delen med lagkompisar, men själva fotbollen känner jag mig färdig med. Nu ser jag fram emot lediga helger och semester och nu närmast längtar jag efter att komma hem till Skellefteå och fira jul med familjen.

Madelaine Edlund

Ålder: 29 år.

Bor: Nacka.

Familj: Sambon Martin och dottern Alva 1 år. I vår kommer ett litet syskon.

Position: Forward.

Allsvenska matcher: 228.

Allsvenska mål: 128.

A-landskamper: Ca 30.

Meriter: Tre SM-guld, ett SM-silver, ett VM-brons, tre Champions League-silver.

Aktuell: Slutar som elitfotbollsspelare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa