Krampaktigt Morön hamnade i rejäl uppförsbacke

Ett passivt hemmalag försatte sina chanser i första halvlek. Moröns uppryckning i andra halvlek hjälpte inte i division II-fotbollen.

8 maj 2016 17:45

Morön agerade passivt i första halvlek. Gästande Valbo fick göra lite som de ville och redan efter sex minuter kom 0–1. 0–2 kom till efter en riktig bjudning och med 0–3 i den 40:e minuten såg det mesta nattsvart ut.

– Vi vann inte en närkamp i första halvlek. Det såg krampaktigt ut och jag känner inte alls igen laget, säger Moröns tränare Fredrik Asplund.

”Blev inte bättre”

Ludvig Marklund tände hoppet för Morön när han reducerade i slutminuten av första halvlek. Valbo hade inte alls lika mycket att säga till om i andra halvlek.

Morön gjorde en mycket bättre halvlek, men det räckte ändå inte för att ta poäng. Max Ledins 2–3-reducering kom alldeles för sent.

– Jag vet inte om det blev så mycket bättre i andra halvlek. Det blev i alla fall inte tillräckligt bra, säger Fredrik Asplund.

”Förtjänade inte poäng”

Han tycker inte att laget var värt ett bättre öde.

– Vi förtjänade inte poäng idag. Vi svarar för en dålig prestation, säger Asplund.

Det var i det defensiva spelet som hemmalaget inte kom upp i nivå.

– Valbo lyfter långt mot deras forward och det klarar vi inte att försvara oss mot, säger Fredrik Asplund besviket.

Morön BK–Valbo FF 2–3 (1–3)

Målen: 0–1 (6) Emil Vigren, 0–2 (36) Rasmus Eriksson, 0–3 (40) Henrik Persson, 1–3 (45) Ludvig Marklund, 2–3 (89) Max Ledin.

Varningar: 4–2.

Domare: Martin Palm, Örnsköldsvik.

Publik: 180.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa