Klassmål av Smedbakken när FF vann: ”Kvalitet rakt igenom”

Skellefteå FF fick med sig stabila 2–0 borta mot tabelljumbon Strömsberg. "Vi har pratat mycket om att vi måste jobba oss till marginalerna, och det gjorde vi idag", säger FF-tränaren, Dan Burlin.

5 maj 2016 22:00

Redan i den sjunde minuten slog mittbacken Jacob Stephenson till. Ett viktigt 1–0-mål efter att FF lyfte in en boll i boxen efter en hörna.

Och stora delar av den första halvleken tillhörde bortalaget, trots den svårspelade gräsplanen.

– Vi gör det bra och lyckas anpassa vårt spel efter förutsättningarna. Strömsberg hade någon farlig boll bakom vår backlinje. Men i övrigt så förde vi spelet, säger Dan Burlin.

Men en 1–0-ledning är trots allt bräcklig. Därför var Andreas Smedbakkens klassmål i den 58:e minuten oerhört skönt för FF att få.

– Då kunde man andas ut lite. Men sen var det ett riktigt vackert mål då Smedbakken, efter Raymond Ddungus fina inlägg, tog ner bollen på bröstet och sköt en volley i bortre. Riktigt snyggt, berömmer Burlin.

"Jäkligt fint"

Och Smedbakken själv kunde bara hålla med:

– Det var jäkligt fint faktiskt. Kvalitet rakt igenom, ett klassmål helt enkelt, säger han och skrattar.

Smedbakken njöt dessutom extra mycket då han hade familj och vänner på plats.

– Jag har ju bott i Gävle i sju år och känner ju till typ 80 procent av Strömbergs lag. Så det var kul att kunna bjuda polarna på en seger och något extra, säger Andreas, som var matchens profil.

Tränare Danne Burlin var dock inte bara nöjd med 2–0-skytten utan lyfter fram hela laget:

– Vi gör en riktigt bra match med tanke på förutsättningarna. Vi skulle dock ha vunnit med några bollar till, men det viktigaste var att vi krigade och tog jobbet i 90 minuter.

Burlin passar på att ge 18-årige vänsterbacken, Emil Nordén, extra beröm då han visade kvaliteter i sin första division II-match från start.

– Han var precis som hela backlinjen riktigt bra. Vi hade förövrigt tre 98:or i startelvan idag.

Strömsberg–Skellefteå FF 0–2 (0–1)

Målen:0–1 (11) Jacob Stephenson, 0–2 (58) Andreas Smedbakken.

Norranligan:

3) Andreas Smedbakken

2) Jacob Stephenson

1) Alexander Brinkmann

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa