Intervju med Sunnanås nya tränare: ”En väldigt spännande utmaning”

Till den kommande säsongen har Sunnanå anställt en ny tränare. Amerikanskan Jackie Bachteler, 26, tar över laget och ansluter till klubben i slutet av november. ’’Det är en väldigt spännande och rolig utmaning’’, säger hon.

11 november 2015 19:00

Jackie Bachteler tar över efter tidigare tränaren Martti Tikkanen, som inte fick förlängt kontrakt. Hon kom i kontakt med klubben efter sitt arbete med fotbollsakademin ’’Tiki Taka’’.

– Jag var huvudinstruktör i tre år och hade övergripande ansvar för läger runt om i Sverige. Vi tränade spelare i alla åldrar, såväl ungdomar som seniorer.

– När vi hade ett läger här var flera Sunnanå-spelare med och hjälpte till som instruktörer. Då lärde vi känna varandra och jag fick chansen att berätta mer om min träningsfilosofi.

Avslutat spelarkarriären

Bachteler avslutade spelarkarriären tidigare i år och att hoppa in som spelare i Sunnanå är inte aktuellt.

Detta för att kunna satsa fullt ut på tränaryrket, vilket hon har kombinerat med spelarkarriären sedan 14-års ålder.

– Jag har en vision om hur jag vill att fotboll ska spelas och tror att mitt sätt att coacha kan tillföra något speciellt.

– Mina bästa egenskaper är nog energin och passionen. Att se spelare utvecklas är något som jag verkligen brinner för.

En förebild är Tony Gustavsson, som Bachteler lärde känna under tiden i Tyresö. Numera är han verksam inom det amerikanska landslaget.

– Tony är väldigt noggrann i sin coachning. Han tar alltid hänsyn till varenda detalj, vilket jag också försöker göra.

Målsättningen klar

SSK slutade på sjunde plats i Elitettan den gångna säsongen. Men Bachteler har satt upp en högre målsättning inför framtiden.

– Det främsta målet är att vi fungerar bra tillsammans som lag. Jag hoppas att vi genom det kan spela en bra och attraktiv fotboll som lockar publiken till arenan också.

– Då hoppas och tror jag att vi kan ta steget upp till allsvenskan inom ett par år.

Har du hunnit få en uppfattning om spelarna i laget?

– Ja, jag såg ett par matcher under säsongen och blev imponerad. Det finns mycket potential och spelarna har många goda egenskaper, som vi måste försöka utnyttja på bästa möjliga sätt.

’’Jag har en vision om hur jag vill att fotboll ska spelas och tror att mitt sätt att coacha kan tillföra något speciellt.’’

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa