Inget stämde för uddlöst FF: ”Oerhört lojt”

Efter två spelmässigt fina insatser tog det tvärstopp hemma mot Härnösand. "Det känns helt klart förjävligt", säger mittfältaren Tobias Sandström efter Skellefteå FF:s plattmatch.

23 april 2016 18:56

Lördagseftermiddagens hemmamatch mot Härnösand blev inget att hurra för när det kommer till Skellefteå FF.

Härnösand vann med 2–0 – siffror som hade kunnat vara betydligt större om inte Fredrik Enberg räddat ett tiotal vassa avslut från bortalaget.

– Vi är nog ett av seriens spelskickligaste lag, men det visar vi inte idag, säger en besviken Tobias Sandström minuterna efter slutsignalen.

Vad är det som saknas för er del?

– Jag vet inte riktigt, men första halvled då är det oerhört lojt. I andra trycker vi väl på lite mer, men det är långt ifrån tillräckligt.

Tobias Sandström, som är en spelskicklig och kreativ ytterforward, var den som blixtrade till då och då för FF och skapade också ett par chanser.

Men som sagt, den här eftermiddagen var inget FF vill minnas. Snarare något att istället ta lärdom av.

Härnösands 1–0-mål kom redan i 14:e minuten efter att David Bystedt förlorat en närkamp i straffområdet innan Alexei Josan kunde rulla in bollen intill stolpen. 2–0-målet kom efter 74 minuter efter att Härnösands duktiga mittfältare, Adrian Borostean ,brutit sig loss.

"Tafatta"

Dan Burlin, tränare i FF, summerar:

– Vi var väldigt tafatta idag, obeslutsamma i både närkamper och i passningsspelet. Ingen bra match helt enkelt, säger han och suckar.

Vad är anledningen att det blir så?

– Svårt att säga, men Härnösand backar hem och gör det trångt för oss att spela igenom mitten. Det leder till att vi inte får upp knutarna och då blir vi frustrerade och slår bort alldeles för många bollar, säger Burlin.

I och med förlusten har FF en seger efter tre spelade omgångar.

Vi är nog ett av seriens spelskickligaste lag.

Skellefteå FF–Härnösand 0–2 (0–1)

Målen:0–1 (14) Alexei Josan, 0–2 (74) Adrian Borostean.

Hörnor:8–5.

Gula kort:1–2.

Domare:Jonathan Forsman, Umeå.

Norranligan:

3) Fredrik Enberg

2) Tobias Sandström

1) Jonathan Käller

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa