Förlust – men fall framåt för Sunnanådamerna

Sunnanås bortamöte med Hovås Billdal blev en tuff historia, men trots förlust med 3–0 fanns det ett par ljuspunkter att lyfta fram. ”Vi visar stundtals vilka kvaliteter vi har”, säger Sunnanåspelaren Annina Wede.

24 april 2016 21:03

Sunnanå föll tungt i premiären på hemmaplan mot Sirius förra helgen med uddamålet. Och under söndagen föll Skelleftelaget på nytt.

En tuff start av matchen med ett baklängesmål redan efter nio minuter var en av föranledningarna till att siffrorna till slut rann iväg till klara 3–0.

– De har två snabba forwards som springer igenom vårt försvar och det är så dem skapar möjligheter och gör mål, berättar Annina Wede.

Anfallsduo

För det var just Hovås Billdals anfallsduo Pernilla Milton och Layet Valerie Obita som sänkte Sunnanå under söndagen. Med ett respektive två mål vardera låg de bakom allt i anfallsväg för hemmalaget.

Trots nederlaget finns det dock flera positiva saker att ta med sig i flyget hem. Och enligt Wede var söndagens match ett fall framåt gentemot premiären förra helgen.

– Vi gör en bättre match den här gången och vi visar upp vilka kvaliteter vi har, säger hon och fortsätter:

– Jämfört med mot Sirius så spelar vi mer anfallsfotboll och alla visar upp en bra krigarinställning.

Däremot var det ett par misstag som bör reduceras ifall det ska bli någon poäng i nästa match där Sunnanå tar emot Limhamn Bunkeflo på hemmaplan.

– Vi slår vissa passningar som vi bara inte ska slå. Samtidigt måste vi förbättra vårt anfallsspel även om vi hittar fler lägen denna gång.

Leach stark

Amerikanskan Taylor Leach fortsätter imponera i sin nya dress.

– Hon styr och ställer i försvaret. Hon är viktig för oss, säger Wede som även berömmer Olivia Holm och Michelle Wörner:

– Olivia jobbar väldigt hårt på mitten och gör ett väldigt bra jobb. Michelle hon visade upp hur bra hon är offensivt idag. Hon är snabb i fötterna och bra på att utmana.

De har två snabba forwards som springer igenom vårt försvar och det är så dem skapar möjligheter och gör mål.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa