Skelleftetrio visade vägen för Boden: ”Ruskigt kul”

Släkten var värst i lördagens bowlingmöte. Bodens starka Skelleftetrio låg bakom den nordallsvenska triumfen borta mot BK Prana. ”Det var riktigt kul att vinna mot Prana”, säger Kenth Holmgren.

William och Kenth Holmgren kom tillbaka till Skellefteå som vinnare i lördagens möte i nordallsvenskan.

William och Kenth Holmgren kom tillbaka till Skellefteå som vinnare i lördagens möte i nordallsvenskan.

Foto: Privat

Bowling2022-01-23 00:26

Prana fick en tuff omstart på det nya året när laget bortaföll med 15–5 mot Piteå förra helgen. I vårsäsongens första hemmamatch väntade Bodens BS F i Bowlingkompaniet. Ett lag som kom till spel med en vass trio från Skelleftehamn.

Tidigare Pranaspelaren Emil Holmberg var allra vassast i Bodens BS med sina 890 poäng.

undefined
Emil Holmberg, Bodens BS.

För far och son Holmgren blev återkomsten i Bowlingkompaniet också en rolig historia. Kenth slog till med 889 poäng och sonen William landade på 756 poäng.

– Det var riktigt kul att vinna mot Prana. Både jag och William har haft en ganska tung höstsäsong. Vi har haft två träningsläger med Bodens BS – ett i slutet av augusti och ytterligare ett före jul, berättar Kenth.

Lördagens insats skvallrar om att formkurvan pekar åt rätt håll igen.

– Vi har gjort om mycket i vår teknik och nu börjar pusselbitarna falla på plats, sakta men säkert. Ruskigt kul när man börjar känna att stabiliteten finns där igen. Det var lite småknepiga banor, men jag hittade ett bra spel även om jag hade lite problem med att få med mig käglorna i de två sista serierna, säger Kenth.

Nästa helg spelar Bodens A-lag på bortaplan och Kenth har förhoppningar om att ta en plats i elitserietruppen.

– Hoppas att jag får hänga med nästa helg då vi ska ner till Arvika och Ludvika, säger Kenth Holmgren som har spelat några elitseriematcher under höstsäsongen.

Prana hängde med hyfsat och poängmässigt var det inga stora differenser, men Boden hade ändå ett konstant grepp om matchen. Gästerna såg till att det stod 3–7 i halvtid och siffrorna visade 4–6 under den andra halvan matchen. Det resulterade i slutresultatet 7–13.

Förutsättningarna var inte helt enkla att hantera.

– Vi har bytt oljeprofil och det märktes. Det var ingen bra match från vår sida. Vi var ändå inte alltför långt ifrån Boden som kom till spel med fyra elitseriespelare. Det var kul att möta hårt motstånd, kommenterar Pranas lagledare Mikael Boström.

Magnus Holmberg var Pranas lysande stjärna med 827 poäng. Tätt bakom svarade Philip Strandgren för en vass insats med sina 814 poäng.

Fakta

Prana–Bodens BS F 7–13 (5929–6135)

Bäst i Prana: Magnus Holmberg 827, Philip Strandgren 814, Peter Forsgren 776.
Boden: Emil Holmberg 890, Kenth Holmgren 889, Staffan Bergdahl 769.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!