Bowlingen avslutar säsongen: ”Det bästa för klubbarna”

Den pågående pandemin sätter stopp för fortsatt spel i bowlingserierna. Under ett extra förbundsmöte togs beslutet att avbryta den pågående säsongen som har stått still sedan i höstas.

Bowlingsäsongen 2020/2021 kommer att ställas in. Det beslutades under ett extrainsatt förbundsmöte.

Bowlingsäsongen 2020/2021 kommer att ställas in. Det beslutades under ett extrainsatt förbundsmöte.

Foto: Arkivbild

Bowling2021-02-18 21:32

Division I Norra Norrland har stått still sedan den 5 november 2020. Skellefteå IF:s A-lag, Skellefteå IF:s farmarlag och Pranas farmarlag hann med att spela sex seriematcher innan serien blåstes av på grund av den pågående coronapandemin.

Pranas A-lag spelade fem omgångar innan nordallsvenskan pausades på obestämd tid. Nu står det klart att säsongen 2020/2021 kommer att ställas in och att en ny säsong kommer att starta när pandemi, lagar och restriktioner tillåter. Det bestämdes på ett extra förbundsmöte under tisdagskvällen.

Styrelsens förslag att slutföra säsongen när det är möjligt, avslogs med stor majoritet. Endast Skånes Bowlingförbund ställde sig bakom förslaget. Alla andra distrikt och klubbarna i Västerbotten yrkade på avslag och meddelade att de ville att den pågående säsongen skulle avslutas omgående.

Skellefteå IF:s lagledare Roger Jonsson accepterar beslutet med tanke på det rådande läget i landet.

– Det var nog det bästa för klubbarna. Jag tror inte att någon hade varit beredd att sätta sig i en minibuss och åka till Kiruna i detta läge, säger Roger Jonsson.

Roger är också delägare i Bowlingkompaniet i Skellefteå och påpekar att verksamheten kommer att påverkas av det aktuella beslutet.

– För hallens del blir det kännbart, men förhoppningsvis fortsätter de aktiva att träna. Eventuellt kan det bli några extra tävlingar på senvåren, om smittspridningen lättas, kommenterar Roger Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!