Tuff helg för baseboll-juniorerna: ”En lärorik läxa"

Efter två inledande vinster mot Umeå BSK fick Skellefteå Baseboll-juniorerna bekänna färg mot Rättvik. "En tung helg, men väldigt lärorik", säger tränaren Benjamin Åkerlund efter 4–14 och 0–21.

Oskar Karlsson, Skellefteå Baseboll, stod för en solid insats som pitcher i förlusten mot Rättvik under söndagen.

Oskar Karlsson, Skellefteå Baseboll, stod för en solid insats som pitcher i förlusten mot Rättvik under söndagen.

Foto: Johanna Salo

Baseboll2021-06-28 14:47

Rättvik tillhör de främsta lagen i juniorserien och det var något som Skellefteå BSK tidigt fick erfara.

– Jag visste att det skulle bli tufft då Rättvik har många duktiga och lite äldre killar från basebollgymnasiet i Leksand. Sedan visste jag inte exakt vad vi skulle möta, men det visade sig vara en för tuff uppgift för att vi skulle kunna vinna, säger Åkerlund som var nöjd med starten i den första av de två matcherna under söndagen:

– Vi startade första matchen bra och Oskar Karlsson som startade på pitcherkullen spelade stabilt hela matchen. Efter 100 pitchar tvingades vi till ett byte och då stod catchern Anton Elingstam för en krigarinsats och fick stänga matchen.

Den första matchen slutade 4–14, och i den andra spände gästerna musklerna och vann med hela 0–21.

– Vi fick oss en lärorik läxa i hur det kan se ut, det måste man säga. Jag måste vara ärlig och säga att det inte var något snack om saken, det var bara att sitta och njuta av en perfekt pitching-insats från dem.

Gästernas pitcher Sam Börjes, född 2003, imponerade stort på Åkerlund.

– Han har redan provat att pitcha i elitserien och spelar där med deras a-lag. Han var för tuff för våra juniorer och kastade otroligt hårt och pricksäkert.

FAKTA

Skellefteå BSK–Rättvik 4–14

Skellefteå BSK–Rättvik 0–21

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!