Se och lära för talangfulla Skellefteå Baseboll

För första gången sedan mitten av 90-talet ställer Skellefteå Baseboll upp med ett lag i eliteserien för juniorer. "Det känns väldigt inspirerande", säger huvudtränare Joel Andersson.

Skellefteås juniorlag kliver in i seriespelet i sommar, vilket är första gången på 25 år.

Skellefteås juniorlag kliver in i seriespelet i sommar, vilket är första gången på 25 år.

Foto: Privat

Baseboll2020-06-19 10:00

Klubbens A-lag förbereder sig för sin tredje sommar med seriespel sedan återtåget. Men att man kliver in med ett talangfullt lag i juniorelitserien är extra glädjande. 

– Otroligt kul att vår ungdomsverksamhet fungerar så pass bra som den gör. Drivet från de yngsta i U12 och upp till U15 och vidare är grymt stort, säger Joel Andersson. 

Juniorlaget kliver in i seriespelet kommande helg då laget åker till Sundvall. 

– Tanken var att vi skulle ha mött Rättvik hemma nu på söndag. Men det blev uppskjutet och jag kan har förståelse för att det var problematiskt med en lång resa under midsommarhelgen, säger Andersson. 

Vad har ni för målsättning?

– I själva seriespelet blir det väldigt mycket se och lära. Vi är förberedda på att det blir tufft, men målet är att nå slutspel, säger Joel Andersson. 

Totalt finns fem lag i norra serien: Skellefteå, Rättvik, Leksand, Umeå och Sundsvall, och fyra av fem går till slutspel. 

– Umeå vill vi slå och vara före. De övriga lagen har vi ingen större koll på förutom att Sundvall är riktigt bra, de vann Junior-SM förra året. 

Marcus Viklund, Shawn Dempsy och Michael Källmark är hjälptränare. Huvudtränaren själv hyllar sina spelare:

– De är fantastiskt ambitiösa, duktiga och träningsvilliga. Riktigt roliga att jobba med och det är kul att se vilka steg de tagit på relativt kort tid. Bara framstegen som de gjort under vintern är otroliga, säger Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!