Fyra förluster för Skellefteå BSK

Skellefteå BSK åkte till Dalarna för helgens två dubbelmöten med endast tolv spelare. När helgens summerades hade laget inkasserat fyra förluster – men också nyttig erfarenhet för en orutinerad spelartrupp. ”Förutom resultaten så är vi nöjda med helgen”, säger tränaren Jonas Bodin.

Skellefteå Basebolls juniorer förlorade samtliga matcher under bortaturnén i Dalarna.

Skellefteå Basebolls juniorer förlorade samtliga matcher under bortaturnén i Dalarna.

Foto: Johanna Salo

Baseboll2021-07-05 15:38

Helgen inleddes med två förluster mot Leksand efter 14–4 och 17–7 under lördagen. Under söndagen blev motståndet ännu tuffare när Rättvik vann med hela 17–1 och 20–0.

– Vi åkte ner med ett lag där vi har några av de mer erfarna spelare på skadelistan och samtidigt får vi möta jätteduktiga pitchers i både Leksand och Rättvik vilket gör att vi inte tar så mycket poäng, säger Bodin.

I baseboll spelar nio spelare samtidigt, så alla tolv som åkte med till Dalarna fick gott om spelminuter.

– Vi är i ett tidigt skede i den här klubbbens utveckling och det är många andra klubbar som har hunnit längre. För oss handlar matcherna om utbildning och införskaffande av erfarenhet, så jag ser det här som ett steg i rätt riktning.

En pitcher får endast kasta 100 kast på en helg, vilket också gjorde att Skellefteå BSK fick ge flera spelare chansen i den rollen.

– Nu spelade vi fyra matcher vilket gjorde att vi tvingades byta pitchers och då fick vi också släppa fram nya spelare. Vi är jätteglada och nöjda med helgen, trots förlusterna, då det här har varit en nyttig erfarenhet för killarna som var med, säger Bodin.

Fakta

Helgens matcher

Leksand–Skellefteå 14–4.

Leksand–Skellefteå 17–7.

Rättvik–Skellefteå 17–1.

Rättvik–Skellefteå 20–0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!