Dubbla förluster i premiären för Skellefteå Baseboll

Först en storförlust, efter den en nagelbitare. Skellefteå baseboll bjöd på det mesta när premiärmatcherna spelades under lördagen. "Jag är otroligt stolt över de yngre killarna som vi bjöd upp", säger tränare Benjamin Åkerlund.

Oskar Karlsson imponerade på pitcherkullen i slutet mot andra matchen mot Gefle. Trots det blev det dubbla förluster för Skellefteå baseboll.

Oskar Karlsson imponerade på pitcherkullen i slutet mot andra matchen mot Gefle. Trots det blev det dubbla förluster för Skellefteå baseboll.

Foto: Privat

Baseboll2021-06-06 13:17

Bästa möjliga yttre förutsättningar. Så beskriver tränare Benjamin Åkerlund dagen, när Skellefteå baseboll tog sig an Gefle på hemmaplan i premiärmatcherna av riksserien.

– Det var efterlängtat. Vi fick ju ha publik dessutom, så det var fantastiskt på alla sätt och vis. Det var upplagt för en riktigt fin dag, de yttre förutsättningarna kunde inte vara bättre. Däremot saknade vi ganska många av de mer rutinerade spelarna på grund av skador och andra faktorer, berättar Åkerlund. 

Och det blev en tung första match, där Gefle tog ledningen i andra inningen. 

– Vi startade matchen med Shawn Dempsey på pitcherkullen, och han gjorde det fantastiskt bra. Men de tog ganska snabbt en ledning i matchen och hittade en väg att slå på Sean, samtidigt som vi var ringrostiga i defensiven, berättar Åkerlund.

Matchen avslutades efter fem inningar, då med 11–0 som resultat för Gefle. Men Skellefteå fick chans till revansch snabbt, och började med Fredrik Ceder som pitcher.

– Han kastade också väldigt bra och i den andra matchen kom vi verkligen igång med slagningen, medan det var deras tur att fumla lite med defensiven.

Skellefteå gick upp i ledningen efter tredje inningen, men när allt skulle avgöras hittade Gefle en väg att vinna.

– Fredrik gjorde det jättebra på kullen, men han började se lite trött ut, så vi satte in Oskar Karlsson, en ung mycket lovande basebollspelare. Han gjorde det fantastiskt bra och fick beröm av motståndarna efter matchen dessutom, men i den sista inningen hittade Gefle lite extra energi, säger Åkerlund.

Skellefteå kom ikapp till 12–11, men kunde inte komma närmare. Därmed blev det två förluster under premiärdagen.

– På det hela taget så, det är under mina förväntningar att vi förlorade båda matcherna. Det ska nämnas att första matchen mötte vi en av hela regionseriens bästa pitchers, Peter Carlsson, som jag personligen anser vara lite för bra för den här ligan. Med det sagt tycker jag att vi bör kunna plocka fler poäng, framför allt i första matchen, säger Åkerlund innan han fortsätter:

– Men jag är otroligt stolt över de yngre killarna som vi bjöd upp. De tar steg hela tiden och det är fantastiskt roligt att se. Samtidigt gjorde Peter Israelsson en heroisk insats bakom hemplattan i båda matcherna, med sin rutin och kämpaglöd. Fredrik Ceder gock ett stort ansvar både defensivt och offensivt, och Oskar Karlsson var också jätteduktig.

Vad betyder detta resultat för fortsättningen av serien?

– På ett sätt tror jag att det är bra att vi fick de här matcherna så pass tidigt, om man tittar på just vårt spelschema. Det har gett oss i tränartrojkan möjlighet att se vad vi behöver träna på och vilka förbättringsområden vi har. Nu har vi åtta veckor på oss att bli ännu bättre på det. 

För nu väntar ett långt uppehåll för herrlaget innan nästa match spelas i slutet på juli. Men tränare Benjamin Åkerlund ser fram emot fortsättningen.

– Jag vet att det kommer att bli en tuff säsong. Jag ser väldigt mycket fram emot fortsättningen, även om det är ett långt uppehåll nu. Vi får se det som att vi har lite extra lång försäsong, så vi får träna hårt och komma igen i slutet av juli. Det är mycket kvar att spela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!