Dags för första matchen i högsta serien: "Längtat"

De valde att ta steget upp till softbollserien. Nu gör Skellefteås softboll-lag entré i högsta serien, och inleder borta mot Leksand. "Det är det här vi har längtat efter", säger spelande tränaren Samantha Edström.

"Det är det här man har längtat efter", säger Samantha Edström om säsongspremiären.

"Det är det här man har längtat efter", säger Samantha Edström om säsongspremiären.

Foto: Johanna Salo

Baseboll2021-06-11 11:00

Laget har fått fler spelare inför säsongen, och är nu en trupp med 17 spelare redo att ta sig an softbollserien, när serien drar igång på lördag.

– Det känns bra. Vi har längtat efter det här och det är skönt att allt har kommit igång. Man var lite orolig där ett tag när restriktionerna bara förlängdes, men det är jättekul att få komma igång och spela, säger spelande tränaren Samantha Edström.

Hur mycket betyder det att nu få sätta igång?

– Det bästa som finns är att vara på en softbollplan. Det märks ju på tjejerna, det är många av dem som har tränat på egen hand och varit här och lirat även när vi inte haft träningspass.

Som nykomlingar i serien har inte Edström några större förhoppningar om att ta en topplacering första året. Hon påpekar att steget upp till softbollserien togs för att bland annat få mer erfarenhet i matchsammanhang.

– Det kommer vara väldigt stor skillnad på de olika lagen, vilket vi kommer att se. Falun är nya motståndare för oss, vi har aldrig sett dem spela tidigare. Men kan vi hålla huvudet lugnt och vara med i vad som händer under matchen så tror jag vi har goda chanser mot något av de lagen som vi vet hur de spelar.

undefined
Samantha Edström har redan påbörjat säsongen som domaren – nu är det dags att börja med den egna serien.

Samtidigt har den långa och kalla våren gett vissa hinder, när det inte gått att vara ute på planen så länge.

– Vi har egentligen alldeles för lite uteträning – och träning överlag – jämfört med vad man skulle ha velat när man börjar i en ny serie. Men vi får göra vårt bästa och hålla humöret på topp, då kommer nog det mesta gå vägen, säger Edström.

Samtidigt har basebollserierna kommit igång. Samantha Edström, som även är domare, har gjort sin första match i elitserien och dömt herrarna.

– Det är domarbrist, både på baseboll- och softboll-sidan. Och vi måste hjälpas åt, så de domare som finns sprider ut sig på serierna som spelas, berättar hon.

Hon är inte färdigutbildad elitdomare ännu, men planerar för att bli klar så fort det är möjligt. Därmed dömde hon som andredomare, något hon var nervös inför.

– Det överträffade mina förväntningar. Jag var jättenervös och tänkte att "hur ska jag hinna med allting som händer?" Men det gick jättebra och var hur kul som helst.

Och när sommarens serier nu kommer igång förväntar hon sig mycket roligt, både från domarhåll och i spelet.

– Det är jättetroligt, det är så man vill kunna göra. Man utvecklas hela tiden när man får se nya saker, avslutar Samantha Edström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!