Basebollen kör igång igen utomhus

Idrotter drabbas alla av coronapandemin. Skellefteå Baseboll och Softboll pausade alla träningar den 17 mars. Nu kör man igen.

Benjamin Åkerlund

Benjamin Åkerlund

Foto: Arvid Marklund

Baseboll2020-04-20 17:59

Skellefteå Baseboll Softboll klubb grundades 1971 och har fler tunga meriter i bagaget. Man har till exempel vunnit SM hela åtta gånger. Klubben hade några år av minskat aktivitet, men år 2017 så bestämde man sig för att blåsa nytt liv i föreningen. Målet för klubben är att bygga upp en stark barn och ungdomsverksamhet, detta för att få en stabil och stark förening i framtiden.

När Covid-19 började spridas i Sverige så var klubbens styrelse snabb med att fatta ett beslut, vilket innebar att all typ av träning lades på is.

– Styrelsen fattade beslutet ganska tidigt, redan den 17e mars. Styrelsen har omprövat beslutet några gånger och för en vecka sedan så bestämde vi oss att återuppta träningen, säger tränaren Benjamin Åkerlund.

På den första träningen efter uppehållet så infann sig både A-laget och juniorer.

– Alla var väldigt taggade, säger han.

Att träna ute när det är kyligt kan dock vara smått besvärligt. Benjamin fortsätter:

– En baseboll blir inte direkt mjukare i kylan. Vi behöver en temperatur mellan 10-12 grader. Sedan så brottas vi, som alla andra, med att få bra träningstider. Det är lite is på planen men den ser bra ut. Vi tror och hoppas att den är snöfri om en vecka.
Klubbens seriespel skulle ursprungligen starta den 23 maj, men på grund av den rådande situationen så startar alla serier i juni.

– Att starta en serie är inte gjort i ett nafs. Det blir kul att komma igång, säger Benjamin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!