Drömdag för Edsbyns lagkapten Oscar Wikblad

Nu är det mycket rätt för Edsbyns 24-årige lagkapten, Oscar Wikblad. På annandagen skrev han nytt tvåårskontrakt för sin klubb och följde sedan upp detta med att göra årets vackraste mål. Det bidrog till Edsbyns 5­–1-seger mot Bollnäs i annandagsderbyt.

Edsbyns lagkapten Oscar Wikblad.

Edsbyns lagkapten Oscar Wikblad.

Foto: Ulf Palm/TT

Bandy2021-12-26 18:41

– Skönt, riktigt skönt. Ett derby är något extra, speciellt ett annandagsderby, säger Oscar Wikblad till TT.

Han är född och bandyfostrad i Edsbyn. För honom är därför ett annandagsderby mot Bollnäs, på hemmaplan, bland det största man kan vara med om.

I år blev det dessutom något extra – trots att Wikblad är yngst i laget, med sina 24 år, blev han utnämnd till lagkapten.

"Gäller att bidra med energi"

– Det är ärofyllt att få chansen växa in i den rollen. Då gäller det också att bidra med energi, säger han som strax innan matchen skrev på för ytterligare två år med Edsbyn.

En viktig signal till föreningens spelare och medlemmar.

– Jag har alltid trivts jättebra med laget och med tryggheten att man är härifrån. Därför var det naturligt att skriva på, säger Oscar Wikblad, som förde sitt lag till en säker seger.

Bollnäs hade inte en chans, trots att de tog ledningen med 1–0.

– Det är sådant mål som händer, men sedan var det inget snack om saken. Vi var riktigt bra i mitten av första halvlek och i hela andra halvleken.

Vackra målet

Att Wiklund sedan toppade dagen med ett riktigt vackert mål som kommer att snackas extra mycket på bygden, gjorde det extra bra.

Det var i 20:e minuten som Edsbyns Vadim Arkhipkin fick i väg en hög boll mot Bollnäs må,l som lagkaptenen slog i nät på volley, likt en basebollsplare.

– Man hamnar inte ofta i sådana situationer. Jag hann fundera och tänka att nu drar jag till bollen. Skönt att man fick en bra träff.

En enda smolken i bägaren den här aftonen var restriktionerna som gjorde att bara 600 personer fick se matchen.

– I år var det tråkigare jämfört med i fjol. Men det är bara att acceptera situationen.

Nu ska han fortsätta leda sitt Edsbyn i toppkampen. En position i tabellen som överraskat många, men inte honom:

– När man inför säsongen såg alla bra bandyspelare i omklädningsrummet förstod man att det här kommer att blir bra. Vi ska fortsätta vara i toppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!