Stressat Skellefteå IBK redde ut stormen: ”Panik när det studsar emot”

Skellefteå IBK hade matchen i sin hand med en 7–2-ledning efter två perioder. IBK Luleå fick hemmalaget i gungning efter fyra snabba mål. ”Det blev lite panik”, säger Jonathan Andersson om sitt lag som ändå redde ut det till slut och tog höstens andra seger i division I-innebandyn.

Tvåmålsskytten Jonathan Andersson och Joel Johansson jublar efter ett av Skellefteå IBK:s mål i segermatchen mot IBK Luleå. Foto: Carina Kvist

Tvåmålsskytten Jonathan Andersson och Joel Johansson jublar efter ett av Skellefteå IBK:s mål i segermatchen mot IBK Luleå. Foto: Carina Kvist

Foto: Tvåmålsskytten Jonathan Andersson och Joel Johansson jublar efter ett av Skellefteå IBK:s mål i segermatchen mot IBK Luleå. Foto: Carina Kvist

Sport2017-10-15 21:39

En seger och fyra poäng på fyra matcher var Skellefteå IBK:s facit inför söndagens hemmamatch mot IBK Luleå.

Hemmalaget kom ut på ett bra sätt och lagkaptenen Jonathan Andersson såg till att Skellefteå IBK satt i förarsätet med en 1–0-ledning efter den första akten.

– Vi spelade bättre än vad vi har gjort tidigare. Vi krigade för varandra och det är något som har saknats tidigare, säger Jonathan Andersson.

Islossning

I mittperioden blev det islossning modell större för Skellefteå IBK. Efter fyra snabba mål stod det 5–0 redan efter 6.38.

IBK Luleå reducerade två gånger om i andra, men med en 7–2-ledning inför slutakten var det inte mycket som talade emot Skellefteå IBK.

– Vi svarade för två väldigt solida perioder. Vi släppte inte till något defensivt och anfallsspelet var precis som vi vill ha det, säger IBK-tränaren Jonas Fahlman.

Närmade sig med stormsteg

Starten på den tredje perioden visade att det kan gå väldigt fort i innebandy. IBK Luleå reducerade efter sju sekunder och kom ännu närmare efter utdelning i powerplay. Det var inte slut där och efter 10.53 hade IBK Luleå bara ett mål upp: 7–6.

– Med tanke på den säsongsstarten vi har haft så blir det lite panik när det studsar emot. Samtidigt gör Luleå det bra med sin höga press, säger Jonathan Andersson.

– Det märktes i den tredje perioden att det har gått trögt för oss i början. Vi blir ängsliga och det är en mental grej, säger Fahlman.

”Hoppas det lossnar”

Under den andra halvan av slutperioden kunde Skellefteå IBK hitta tillbaka till grunderna. Efter William Löfs 8–6-mål var det rullgardin ner för Luleå.

– Det var jätteskönt. Försvarsmässigt såg det inte jättebra ut och det finns saker att förbättra, men anfallsspelet är vi nöjda med. Vi har haft det jobbigt i starten och jag hoppas att det lossnar nu, säger tvåmålsskytten Jonathan Andersson efter 8–6-segern.

”Jätteskön seger”

Jonas Fahlman var mycket lättad efter säsongens andra trepoängare:

– Det var en jätteskön seger. Det är lätt att man faller igenom helt, men vi lyckades vända trenden under den andra halvan av tredje perioden. Jag är väldigt nöjd med vår avslutning.

undefined
Tvåmålsskytten Jonathan Andersson och Joel Johansson jublar efter ett av Skellefteå IBK:s mål i segermatchen mot IBK Luleå. Foto: Carina Kvist

Skellefteå IBK–IBK Luleå8–6 (1–0, 6–2, 1–4)

Mål, IBK:Jonathan Andersson 2, Erik Falkman, Joel Johansson, Mikael Nöjd, Johan Vesterlund, Johannes Övregård, William Löf. Luleå:Mattias Berlin 3, Linus Hademalm, Simon Eleholm, Tobias Lindstedt.

Skott:36–25 (13–4, 13–10, 10–11).

Domare:Mathias Damgaard och Magnus Rutqvist, Umeå.

Publik:147.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!