2013 arrangerades Betongcupen, som också var en deltävling på SM, det har varit renodlade streettävlingar och under Trästockfestivalen har det arrangerats en miniramptävling. Men på det stora hela har Skellefteå inte överösts av skateboard-tävlingar.
– Det finns väl egentligen två sidor av skejtandet, dels det riktiga tävlandet som också representeras på OS, men också det sociala. Att träffas och åka tillsammans, säger Otto Larsson, som också är kassör i föreningen.
På lördag är det dags för Game of Skate på Folkparken. En tävlingsform som skiljer sig en hel del från andra tävlingsformer.
– Det är som att bolla gris med brädan och vi håller till på den platta delen av ytan, säger Larsson.
Tävlingsformen går ut på att deltagarna utmanar varandra. Den som börjar väljer ett trick och utför det, den andra får i uppdrag att klara samma trick. Lyckas man inte får man en prick, precis som när man bollar gris alltså.
– Sedan är det först till fem prickar, eller ordet "skate", som också är anledningen till att tävlingsformen heter som den gör.
Hur många som kommer till start är inte klart, det får de som är på plats veta först på tävlingsdagen.
– Det är drop-in som gäller och det lär säkert vara mest lokala åkare. Men det kan också vara så att det kommer någon från Umeå, Piteå eller Luleå. Vi får se helt enkelt, säger Larsson.
"Bästa som har hänt"
Skellefteås skateboardförening fortsätter att växa – mycket tack vare den nybyggda inomhushallen.
– Det är det bästa som har hänt. Ska man hålla skejtscenen levande i den här delen av landet krävs en inomhushall.
Idag har föreningen 200 aktiva medlemmar och Larsson tror på en ökning.
– Jag tror att den siffran kommer att öka markant. Det både genom att många äldre skejtare gör comeback, men också genom systraskaten. Sedan finns planer på att starta en nybörjarkurs för de minsta.