Skellefteå IBK hittade rätt direkt borta mot RIG

Skellefteå IBK startade riktigt vasst och det grundlade segern borta mot formstarka RIG Umeå. ”Vi är otroligt bra när vi vill”, säger tränaren Richard Lindgren.

Sport2016-02-20 20:46

RIG Umeå hade startat det nya året med att räkna in fyra segrar på de fem senaste matcherna i division I-innebandyn. Det var ett formstarkt lag som tog emot Skellefteå IBK i Umeå Energi Arena.

– Det är ett bra lag vi möter, men vi gör en riktigt bra första period som sätter ton för hela matchen, säger Richard Lindgren, tränare i IBK.

”Otroligt bra”

Skellefteå IBK, som bara hade två trepoängare i ryggen efter årsskiftet, startade starkt och gick loss till 4–1 i första perioden.

– Vi är otroligt bra när vi vill. Det är en av våra bästa perioder, säger Lindgren.

Den andra perioden såg lite sämre ut och Skellefteå IBK fick slita i boxplay.

– Det blev en stökig period som blev sönderryckt av utvisningar, men vi går också ner oss lite.

”I egna händer”

Gästerna ledde med 6–2 inför sista och trots att RIG reducerade direkt i tredje perioden, så kände sig inte Lindgren orolig.

– Vi hade det i egna händer och vi hade ett bra snack i andra periodpausen. Vi kontrollerade det bra och var bättre av vad vi var i andra.

Peter Hartman jobbade hårt och får högsta betyg i IBK. Oskar Norgren var stabil på backplats och Erik Falkman visade stigande form.

Två seriematcher återstår för tabelltrean IBK, men närmast väntar Gimonäs Umeå på bortaplan i onsdagskvällens DM-möte.

RIG Umeå–Skellefteå IBK 5–8 (1–4, 2–2, 2–2)

Mål, IBK: Johannes Övregård 2, Elias Karlsson, Joel Johansson, Peter Hartman, Peter Ståhl, Johan Vesterlund, Mattias Holmberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!