Nytt gym slår upp portarna – har en helt egen stil

Bröderna Christian och Jesper Naartijärvi från Kiruna slog sak i saken och byggde upp ett nytt gym med en unik design och tanke. Nu, fyra år senare, slår de upp sitt sjunde gym i kedjan. Nordic Performance center finns i källaren på Scandic. ”Vi tror att folk har längtat efter det här”, säger Christian.

NPC:s ägare, Jesper och Christian Naartijärvi öppnar nu sitt sjunde gym.

NPC:s ägare, Jesper och Christian Naartijärvi öppnar nu sitt sjunde gym.

Foto: Adam Savonen

Sport2023-09-29 15:30

Bröderna Naartijärvi är bördiga från Kiruna, men öppnade upp sitt första gym i Boden. Sedan dess har de med hög fart byggt upp gym i ytterligare fem städer i Norrland. 

– Snart finns inte så många städer kvar, men efter att vi har kommit igång här i Skellefteå ska vi ta en liten paus och jobba och förbättra vår IT-struktur, berättar Christian.

Nordic Performance center, NPC, är ett konceptgym som har växt fram hos bröderna i takt med att de började notera att branschen utvecklades.

– Vi hade sett träningslandskapet har förändrats ganska radikalt sedan 2010. Framförallt har crossfit och mer funktionell träning blivit mycket mer populär. Folk är intresserad av att träna med lite annan utrustning, men problemet var att den inte fanns i någon kedja. Samtidigt såg vi att det inte gick att köpa medlemskap digitalt och att designen var ganska undermålig.

Med nya idéer och med egna smarta lösningar att hålla nere kostnaderna, tog satsningen fart. Fast inledningen kunde ha blivit bättre. Bröderna slog upp portarna till sitt första gym bara några månader innan pandemin slog till.

– Covid gjorde det tufft, men vi kunde konsulta en del under tiden. Jag kommer från finansindustrin och min bror Jesper kommer från IT. På det sättet kunde vi hålla uppe allt.

Konkurrensen i gymbranschen har tenderat att vara ganska hög. Kampen om kunderna är tuff, men inget som bröderna Naartijärvi räds.

– Tittar man bara för några år sedan var det egentligen för lite gym per capita, men nu har det ju öppnat upp en del gym. Vi har en unik affärsmodell och riktar oss till flera specifika grupper och känner oss väldigt bekväm med vår investering här. Gör man något unikt och sticker ut, samtidigt som man har kostnaderna under kontroll, kan det bli riktigt bra.

Vad sätter du för egna ord på vad som är just er grej?

– Digitala, designade premiumgym är vad vi är. Det ska se snyggt och rent ut, men sen ska det ju vara riktigt bra att träna också.

Den här fredagen slår NPC på stort och har öppet hus. Förhoppningarna är stora.

– Vi hoppas att vi ska kunna slå någon form av rekord i antal besökare. Vi tror att folk har längtat efter det här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!