Norsjö fick en lektion – föll i DM-kvartsfinalen

Division I-laget Team TG var numret större i lördagens DM-kvartsfinal på Rännaren. Norsjö förlorade med 0–5 och är utslaget ur DM-slutspelet. ”Vi fick en lektion i hur fotboll ska spelas”, säger Norsjös tränare Jan Karlsson.

Patrik Broman, Linus Marklund, Fredrik Johansson och Philip Näslund svarade för Thorengruppens mål i DM-kvartsfinalen mot Norsjö.

Sport2019-07-27 19:35
undefined

Norsjö slog ut Gimonäs UIF efter en dramatisk åttondelsfinal i slutet av juni. Norsjö vann efter straffar och avancerade till helgens DM-kvartsfinal där division I-laget Thorengruppen stod för motståndet.

Stekande hetta

Termometern visade över 30 grader och värmen tog ut sin rätt i lördagens DM-match på Rännaren. Hemmalaget höll spelet väl uppe och gjorde det riktigt bra under den första halvtimmen.

– Vi stod emot bra och gör det helt okej, säger Jan Karlsson.

Fredrik Johansson, tidigare Malå, svarade för Thorengruppens första mål i den 36:e minuten – ett mål som visade vägen för gästerna. Thorengruppen avslutade den första halvleken med att göra två mål till precis innan paus: 0–3.

– Vi fick en lektion i hur fotboll ska spelas. De var bättre på alla positioner, men den största skillnaden var framför allt i spelet utan boll. De hade bra rörelse och flyttade sig snabbt, säger Jan Karlsson.

Linus avslutade

Patrik Broman utökade Thorengruppens ledning till 4–0 i början av andra halvlek. Linus Marklund, tidigare Skellefteå FF, avslutade målskyttet när han fastställde gästernas segersiffror till 5–0.

– Det var roligt att få möta ett så bra lag och vi svarade för en heroisk kämpainsats. En nyttig match för våra unga killar, summerar Jan Karlsson.

Norsjö, som är nykomling division IV-fotbollen, inledde höstomgången med en 5–1-seger hemma mot Bergsbyn den gångna veckan.

– Vi har gjort det helt okej som nykomling och det ser bra ut inför hösten, säger Jan Karlsson.