Norransporten har förlorat en profil

Skellefteåtravet var som ett andra hem för "Tobbe". Nu har han hastigt lämnat oss i stor sorg och saknad.
Skellefteåtravet var som ett andra hem för "Tobbe". Nu har han hastigt lämnat oss i stor sorg och saknad.

Norrans mångåriga medarbetare och travprofil Torbjörn Enmark har avlidit vid en ålder av 51 år. Ett smittande skratt har tystnat och vi har förlorat en kär vän och kollega.

Sport 19 december 2020 09:15

För Norrans läsare var Tobbe starkt förknippad med travsport. Detta genom hans många reportage, bevakningar av tävlingar, nyheter och tips genom åren.

Tobbe, som kommer från Kåge, klev in på Norran som praktikant i mitten av 80-talet, och började sedan skriva om Kågedalen AIF:s fotbolls- och ishockeylag som frilansskribent.

Efter en tid på Västerbottens Folkblad kom han tillbaka och blev sedan Norran trogen fram till sin död.

1993 lämnade han sporten för att bli redigerare. En position han stannade kvar på till i våras.

Men trots att han, när han slutade, hade ritat 10 000-tals tidningssidor – något han själv räknade ut då han gillade statistik – lämnade han aldrig sporten helt. Han fortsatte som Norrans travskribent i många år, och fanns kvar som engagerad frilansare fram till den dag han avled. Han skrev också många uppskattade historiska återblickar åt sporten de senaste åren.

Tobbes hjärta slog för sidproduktion och sport – men också för sina kollegor. Han var en oerhört omtyckt och otroligt snäll man, som ville att alla skulle må bra. 

På sitt lugna, finurliga sätt gav han många på redaktionen trygghet och värmande ord, inte minst nya medarbetare. Han var också en rolig person som man gärna ville hamna bredvid på fester. 

Han fängslade oss med anekdoter och mindes ofta detaljer och händelser som andra glömt. Dessutom hade han ett skratt som inte gick att motstå. 

Vila i frid Tobbe – vi glömmer dig aldrig. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa