Villemo kommer inte att göra en comeback i moderklubben i helgen

Det fanns en chans till att det skulle bli comeback för Villemo i moderklubben i helgen, men så blir inte fallet: "Jag har dragits med en känning", säger AIK-spelaren.

Foto: Johanna Säll / BILDBYRÅN

Foto: Johanna Säll / BILDBYRÅN

Foto: Johanna Säll

Sport2024-07-06 11:00

Under fredagskvällen vankades ett storstadsderby mellan Hammarby och AIK där toppen ställdes mot botten i damallsvenskans sista omgång. Siffrorna växte sig allt större under matchens första halva och efter slutsignal skrevs slutresultatet till 4–0 till topplaget Hammarby:

– Hammarby var det klart bättre laget och förde spelet i genom hela matchen. Vi försvarade i stort sett hela matchen. Det var en rättvis seger till dom, säger Villemo Dahlqvist.

Som Norran tidigare har rapporterat om så ingår damallsvenska AIK i ett samarbetsavtal tillsammans med skellefteklubben Sunnanå gällande deras tidigare spelare Ellen Schampi och Villemo Dahlqvist säsongen ut. Avtalet trädde i kraft den 26:e juni och Ellen gjorde sitt första framträdande bara tre dagar senare.

undefined
Foto: Johanna Säll / BILDBYRÅN

Duon fick båda spela i kvällens match men speltiden skiljde sig för tjejerna. Ellen som stod som reserv inför matchen fick komma in i den 63:e matchminuten och Villemo i minut 87. Trots den begränsade speltiden för skellefteduon så kommer tjejerna inte att tillhöra Sunnanås matchtrupp i den sista matchen innan sommaruppehållet.

– Det blir inget framträdande för någon utav oss med Sunnanå i helgen berättar Villemo och fortsätter:

– Trots att jag fick spela väldigt lite idag så har jag ändå fått mer speltid nu på senaste. Sen har jag dragits med en liten känning senaste veckorna så i samråd med min fystränare så kommer jag inte att spela med Sunnanå i helgen.

Norran livesänder Sunnanås match under söndagen, kl.13.00. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!