Lindström: AIK illa ute – det är dags att agera

Det är inte kris. Och det är inte panik. Men helt klart är AIK illa ute i ishockeyns högsta serie.

Foto: Foto: Roger Lindström

Sport2016-11-23 06:00

Naturligtvis måste något göras. Efter matchen mot Färjestad så känns det som att Skellefteå AIK hamnat vid vägens ände. Det behövs något som förändrar bilden.

Naturligtvis skulle det kunna räcka med en seger, några mål som i tredje perioden, eller rent av lite tur.

Men jag anser att det inte räcker. Det är dags att agera – speciellt efter Niclas Burströms skada. Nu måste en defensivt stark back in i laget. Inte minst bara för att de övriga spelarna ska känna att det inte räcker med att kämpa väl och peppa varandra i gruppen.

De som känner mig vet att jag är en tålamodets man. Och jag är fortfarande troende när det gäller AIK:s spelide, organisation och att vara en plantskola för unga spelare.

Men just nu finns det en oro i laget som inte går att diskutera bort. Ett baklängesmål betyder att laget inte alls följer sin gameplan. Det var tydligt mot Växjö i sista perioden och det var lika tydligt mot Färjestad i första perioden.

Det känns lite som Helsingborg i allsvenskan i fotboll som trodde på sitt lag hela säsongen – men likafullt åkte ut till slut.

Förändringar kan vara kortsiktiga men ändå lyckosamma.

Och just nu är det definitivt läge att skaffa in ett nyförvärv som kan förändra stämningen i truppen till det bättre.

Att sparka tränare är däremot inget jag förordar. Teamet ser till två tredjedelar ut precis som förra säsongen. Och alla de här tre herrarna har så mycket kunskap och energi att det räcker mer än väl.

Nu är det tillräckligt med negativa ord. Och det jag framförallt vill berömma är att Oscar Möller nu är tillbaka.

Han är en energikick som människa, sprider glädje i omklädningsrummet, och är om möjligt en ännu bättre energikick som spelare.

Ishockey är förstås ett lagspel men det är alltid så att vissa pjäser betyder mer än andra. Möller är en sådan.

En annan spelare jag är väldigt imponerad av är Sebastian Aho. Han håller huvudet kallt i alla situationer och går inte alls bort sig som annars är lätt hänt när det börjar jagas puck.

Jag skulle bli mycket förvånad om inte Sebastian Aho får någon chans i Tre Kronor senare i år eller nästa år.

Det förtjänar den här spelskicklige backen.

Dessutom kan du gärna notera att juniorkedjan med Sebastian Ohlsson, Andreas Wingerli och Tim Söderlund återigen höll nollan bakåt. Och det ska aldrig glömmas även om de inte får till det framåt. Nu var det Wingerli som var mycket nära några gånger.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!