Legendariske ledaren från Holmfors avliden

Bengt Forsell har avlidit, 72 år gammal. Han var ledare i Guldstadens BK sedan 1983 fram till han somnade in.
Bengt Forsell har avlidit, 72 år gammal. Han var ledare i Guldstadens BK sedan 1983 fram till han somnade in.

Få ledare har gjort så stort avtryck under så lång tid som Bengt Forsell. Boxningsledaren i Guldstaden BK har till mångas stora sorg, avlidit. Mer än halva sitt liv vigde han åt boxningsklubben i Skellefteå. Bengt somnade in 14:e december och blev 72 år gammal.

Sport 20 december 2020 19:18

Han avled på Umeå sjukhus, där han vårdades för covid-19. Han lämnar efter sig ett stort tomrum på alla plan. Bengt var en oerhört omtyckt människa och respekterad ledare. Hans enorma engagemang, passion och stora hjärta hade en betydelse som inte är mätbart för Guldstadens BK.

Forsell föddes i Holmfors utanför Boliden, men bodde under en period i Stockholm. Där blev resultatet av hans boxningsintresse uppstarten av Järfälla boxningsklubb.

1983 flyttade han tillbaka norrut och har haft en stor roll i Guldstadens BK sedan dess. Totalt blev det hela 37 år i föreningen och Forsell har under alla år fått väldigt många utmärkelser för sitt fina ledarskap och lojalitet.

Forsells bortgång är en stor förlust även för hela boxningen i Sverige. Svenska boxningsinstruktörer hyllar Bengt i ett inlägg på sin facebooksida: ” Många av oss minns Bengt bäst med ett stort koppel ungdomar med sig på tävlingar runt om i landet och uppe i hörnan där han gav råd, inspiration och mod.” 

Guldstadens BK gick ut med en stor hyllning till Forsell på sociala medier: ”Just nu har vi förlorat, vi har förlorat en vän, en mentor, en bror, en far, en ledare men vi måste fortsätta prestera över våra förväntningar för att alltid hylla minnet av vår legendar Bengt Forsell, Vi glömmer dig aldrig.”

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa