Kraftpaketet från Norsjö tog SM-guld i bänkpress: ”Men jag ville slå det svenska rekordet”

Norsjöbon Adam Jakobsson som tävlar Malå Atletklubb vann guld på SM-veckan i bänkpress. ”Men jag ville slå det svenska rekordet” säger han till Norran.

Adam Jakobsson högt upp på pallen under SM-veckan

Adam Jakobsson högt upp på pallen under SM-veckan

Foto: Privat

Sport2019-07-02 18:50
undefined
Adam Jakobsson högt upp på pallen under SM-veckan

Årets SM-vecka slutade med en guldmedalj för Adam Jakobsson. Det efter att han pressat upp 230 kilo i bänkpress. Och medaljen blir hans tredje senior SM-guld. Men i år tävlade han i 120 kilosklassen.

– Det var ganska väntat att jag skulle vinna då man inom den här sporten håller bra koll på de andra som deltar. Så det var inga överraskningar och jag kände mig säker, säger Jakobsson.

Däremot hade han hoppats på att slå det svenska rekordet på 245,5 kilo som sattes för några månader sedan av Andreas Henning från Sundbybergs TK. Men en förkylning förstörde planerna en vecka innan SM-veckan.

– Jo, jag blev ju tyvärr sjuk innan. Och det kombinerat med lite dålig kost gjorde att jag inte var i helt rätt form för att ta det där rekordet. Men jag är inte besviken över det då det kommer fler chanser.

Nu är siktet inställt på EM i Luxemburg i augusti.

– Jag siktar på att vinna där också. Skulle vara kul och kanske testa på världsrekordet som ligger på 250 kilo. Men det kanske blir lite tajt, haha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!