Norsjö har satt sig själva på kartan – 3:e bästa klubb

Framgången för Norsjö armsport har nått ännu en succé. Efter helgens tävling, Wild-arm stod föreningen med ett dussin nya medaljer: "Om man är lite kaxig så kan man även tävla i högre viktklasser", säger Erik Burvall, en av de tävlande.

Tolv tävlande i Norsjö armsport håvade in tolv medaljer på tolv avbytare.

Tolv tävlande i Norsjö armsport håvade in tolv medaljer på tolv avbytare.

Foto: Privat

Sport2024-07-01 13:58

Norsjö armsport fortsätter att jobba starkt. Under lördagen tävlade ett gäng på tolv personer från klubben och slutresultatet stod sig minst sagt till nya succéer.

På tolv armbrytare kammades totalt tolv medaljer in. Detta gjorde föreningen till den 3:e bästa klubben i Sverige av 16 deltagande klubbar och närmare 110 stycken tävlande.

– Vi var några stycken som tävlade i fler klasser än bara en, vilket ledde till att några av kunde ta fler medaljer.

Erik själv, tävlade i fyra olika klasser. För honom slutade det med två stycken guld och ett silver. 

undefined
Tolv tävlande i Norsjö armsport håvade in tolv medaljer på tolv avbytare.

Vad är det som gör att vissa tävlar i fler klasser?

– I regel så tävlar man bara i en klass. Om man är lite kaxig så kan man även tävla i högre viktklasser, förklarar Erik. 

 Klubben som startades upp 2021 och blev verksam 2022 har gjort en stor tillökning sedan start:

– Sporten i sig har eskalerat ordentligt de senaste åren. Det är något som är på uppgång, vilket är jätteroligt säger Erik och fortsätter:

– Vi var tre stycken som drog i igång klubben och nu har vi anmält 22 stycken tävlande från klubben till riksidrottsförbundet. Det har fortsatt att ticka in nya medlemmar. Vi är ett superbra gäng där alla hjälps åt på träningarna. Jag tror att det kan ha varit ett av våra vinnande koncept till varför det har fungerat så bra, avslutar Erik. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!