Kaif föll i toppmötet: ”Vi var inte riktigt där”

Tabelltvåan Kågedalen räckte inte till i seriefinalen i norra damtvåan. Trångfors/Boden befäste serieledningen efter en 5–2-seger i serieomstarten. ”Vi var inte riktigt där”, säger Kaif-tränaren Tina Johansson.

Ebba Grenholm gjorde båda målen när Kågedalen förlorade med 2–5 hemma mot Trångfors/Boden.

Sport2019-07-28 17:51
undefined

Kågedalen förlorade med 0–3 när de mötte Trångfors/Boden på Boden Arena i våras. Det var ett revanschsuget hemmalag som kom till spel i söndagens seriefinal, men serietvåan hamnade i uppförsbacke från start.

Trångfors/Boden gjorde matchens första mål redan i den sjätte minuten. Kågedalen var ytterst nära en kvittering, men Sanna Lundmarks kanonfrispark träffade stolpen.

”Skulle ha gjort fler mål”

I anfallet efter kunde Trångfors öka på sin ledning till 2–0. Hoppet tändes för hemmalaget när Ebba Grenholm reducerade till 2–1 innan halvtidsvilan.

– Vi skulle ha gjort fler mål i första halvlek. Vi hade våra chanser och med bättre utdelning så hade det kunnat bli en annan match, säger Kaif-tränaren Tina Johansson som vikarierade i hemmamålet.

– Vi hade många spelare borta idag och det är svårt när serien börjar om i juli. Jag vaktade målet i någon match i fjol, men det är ju inte där jag ska vara.

undefined
Hemmatränaren Tina Johansson fick hoppa in i målet.

Trångfors startade den andra halvleken på samma sätt som de gjorde i matchupptakten. Gästerna kopplade greppet om seriefinalen när de gjorde 3–1 i den 49:e minuten.

Minuten senare skapade Kaif ett jätteläge, men bollen gick precis över ribban.

”Det var inget snack”

Trångfors 4–1-mål, som kom med 25 minuter kvar att spela, punkterade toppmötet.

– De hade medvind, men det var inget snack om saken. Vi var inte riktigt där, summerar Tina Johansson efter 2–5-förlusten i seriefinalen.

Efter segern så ryckte Trångfors/Boden i toppen och Kågedalen har sex poäng upp till serieledaren.

Fakta

Kågedalen–Trångfors/Boden 2–5 (1–2)

Mål, K: Ebba Grenholm 2. B: Sofia Lund 2, Frida Wennberg, Johanna Forsström, Kristin Uusitalo.

Domare: Kennet Olsson.