Joel klar för en fortsättning i IBK

Skellefteå IBK fortsätter att göra klart med spelare inför comebacken i division I. Poängmaskinen Joel Johansson är nu klar. "Det är en otroligt viktig pusselbit på plats”, säger sportchefen Peter Hartman.

Joel Johansson

Joel Johansson

Foto: Arvid Marklund

Sport2020-04-16 14:44
undefined
Joel Johansson

Skellefteå IBK tog en plats i division I nästa säsong och nu fortsätter spelarna i truppen att skriva på kontrakten. Den senaste i raden är rutinerade poängmaskinen Joel Johansson.

– Det är såklart kul att han väljer att fortsätta spela med oss. Han var ju minst sagt en tongivande spelare den senaste säsongen, säger Hartman.

Under den senaste säsongen stod Johansson för mäktiga 61 (31+30) poäng på 15 matcher. Alltså fyra poäng i snitt per match. Han vann därmed skytteligan i division II.

– Det visar ju på vad han har för kapacitet. Det är en otroligt viktig pusselbit på plats i och med det har vi säkrat upp en stor del av stommen som vi hade i fjol och vi ser ljust ut för framtiden.

Apropå framtid – unge målvakten Oscar Persson är också klar.

– Det är jättekul att han fortsätter också. I och med det så har vi ytterligare en talangfull målvakt som kom in och tog plats direkt. Han var tongivande de matcher han stod. Vi tror stenhårt på att han kommer att blomma ut.

IBK jobbar nu vidare.

– Vi jobbar på att säkra upp några fler. Vi har några nyförvärv på väg in och hoppas kunna förlänga med fler som spelade i fjol. Det är inget klart - men vi hoppas kunna presentera ytterligare namn inom en snar framtid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!