Hanna historisk – avgjorde efter straffdramatik

Gamla Stan och Kågedalen bjöd på tidernas första dammatch under juldagens innebandyfest i Balderhallen. Hanna Markstedt blev historisk matchvinnare när hon avgjorde på straffar. ”Jättekul att få spela ett derby”, säger Hanna efter Kaif:s 4–3-seger.

Tilda Johansson, Clara Lindblom och Frida Norström gjorde Gamla Stans mål. Julia Forslund, Emma Bäcklund och matchvinnaren Hanna Markstedt var Kaif:s målgörare.

Sport2019-12-25 18:53
undefined

För tredje juldagen i följd mötte herrlaget i Gamla Stan ett gäng profilstarka hemvändare.

Största nyheten i år var att även damlaget fick visa upp sig inför Skelleftepubliken i Balderhallen. De mötte allsvenska Kågedalen i en oerhört jämn match som slutade 3–3 efter tre perioder.

”Det var på tiden”

Frida Norström, världsmästare och flerfaldig svensk mästare med Iksu, toppade Gamla Stans trupp. Hon älskar den här typen av arrangemang.

– Jag stöttar sådana här matcher och det var på tiden att de kunde styra upp en dammatch, säger Frida Norström.

Trots att Frida lagt klubban på hyllan så visade hon sin klass.

– Det är fortfarande väldigt kul att spela innebandy och jag tränar en gång i veckan med mina gamla lagkamrater i Iksu, säger Frida.

undefined
Gamla Stan och Kågedalen möttes i den första dammatchen.

Hon bidrog med ett mål och ett assist.

– Matchformen var inte som den brukar. Det var en fysiskt och tuff match där de hade mycket boll, men vi skapade en del chanser, säger Frida Norström.

Efter 3–3 vid full tid fick matchen avgöras på straffar och där avgjorde Hanna Markstedt för Kågedalen.

Efter den första perioden var straffläggning en av del av pausunderhållningen och där satte Hanna sina straffar. Hon gjorde inget misstag i den riktiga straffläggningen och klev fram som matchvinnare.

– Jag gjorde samma sak hela tiden och ändrade inget. Vi har ju inga derbyn i serien så det var jättekul att få möta Gamla Stan. Båda lagen ville verkligen spela, men vi borde ha gjort fler mål under ordinarie tid, säger Hanna Markstedt.

undefined
Gamla Stan och Hemvändarna möttes för tredje året i följd.

På herrsidan mönstrade hemvändarlaget ett mycket starkt lag där Anton Åkerlund, IBK Dalen, såg ut att stjäla rubrikerna.

Dramatiskt slut

Med sitt tredje mål för dagen gjorde Åkerlund 5–4 för hemvändarna när matchklockan visade 19.21. Gamla Stans A-lag gav sig inte och Marcus Ståhl forcerade in 5–5 med 22 sekunder kvar att spela.

Straffar fick avgöra ännu en gång och där klev Björn Andersson fram som Gamla Stans hjälte: 6–5.

– Det var lite nervöst. Jag brukar inte lägga straffar så jag blev lite förvånad att jag fick chansen. Det är rivalitet mellan oss så det är alltid kul att vinna över hemvändarna, säger Björn Andersson efter segern.

Fakta

Gamla Stan–Kågedalen 3–4 (0–0, 2–1, 1–2, 0–1)

Mål, Gamla: Clara Lindblom, Tilda Johansson, Frida Norström. Kaif: Hanna Markstedt 2, Emma Bäcklund, Julia Forslund.

Publik: 280.

Gamla Stan–Hemvändarna 6–5 (1–0, 1–1, 3–4, 1–0)

Mål, Gamla: Philip Hörlin 2, Felix Andersson, Anton Carli, Marcus Ståhl, Björn Andersson, straff. Hemvändarna: Anton Åkerlund 3, Linus Nyström, Felix Selin.