Sedan oktober ingår nämligen Öhrner i skidlandslagets vallateam.
– Det var via kontakter och telefonsamtal jag fick komma och prova i skidtunneln i Torsby. Man ska ha tur ibland och var lite skicklig, säger han.
Det var ett jobb han ville ha.
– Jag har varit intresserad länge och känner ju många i teamet sedan tidigare. Det är riktigt kul och utmanande, det måste jag säga.
Det var en turbulent tid i skidlandslaget under våren och sommaren. Först lämnade Rikard Grip sin roll som landslagschef. Veckan efter Grips avhopp stod det klart att Jonas Peterson tog över rollen. Annika Zell, landslagets enda kvinnliga tränare, hoppade sedan av sitt uppdrag.Johan Sares, ansvarig för längdverksamheten, slutade på förbundet i början av maj. Två veckor senare valde Urban Nilsson, längdskidlandslagets vallachef, att sluta efter åtta år på posten och den 24 augusti blev det klart att Jonas Peterson inte fick fortsätta som chef för det svenska längdlandslaget, detta efter en schism med landslagets vallateam som var en stor del i beslutet.
Öhrner var inte med under den perioden utan har sedan tillkommit i vallateamet.
– Det var ju en del som slutade i ledningen och på vallasidan så det fanns lediga platser. Men det var ändå inte så mycket att fundera på för mig. Det är faktiskt lite av en dröm att vara med. Det är ju något jag brinner för.
Hur känns det att vara del av en utsatt grupp som ofta hamnar i skottgluggen när man misslyckas?
– Det är inget man tänker på. Det som driver mig och de andra är tävlingsmomentet. Att vi ska kunna hjälpa åkaren så bra som möjligt. Jag är inte rädd att misslyckas. Det som är kul alla i gruppen vill lyckas och alla vill framåt. Att man kan misslyckas är inget man går att tänker. Därför är det inget som påverkar arbetet – vi är väldigt noggranna och följer ett visst arbetssätt, säger han och fortsätter:
– Men ibland kommer tanken – vad händer om jag vallar bort någon i en viktig sträcka på en stafett. Men alla hjälps åt – man behöver inte hitta på något själv. Sedan är risken är liten – men det kommer att hända.
Han blir först och främst kvar till mars. Då går kontraktet ut.
– Jag är tjänstledig från mitt ordinarie jobb fram till dess. Sedan får vi se vad som händer.
Han kliver in i rollen under ett mästerskapsfritt år.
– Vilket är lämpligt – det är ett bra år att foga samman ett nytt team.
Det kommer att bli väldigt mycket resande.
– Jag var hemma från Davos hemma och är hemma i helgen. Men efter jul drar Tour de Ski igång och sedan är det jobb varje helg fram till mars.
"Jag har varit intresserad länge och känner ju många i teamet sedan tidigare."