Han har länge jobbat med sin egen klubb, Skellefteå Kickboxningsklubb. Sedan i april finns han med även i Guldstadens boxningsklubben, där han är ledare tillsammans med Bengt Forsell också sitter även i styrelsen.
Till vardags jobbar han med ensamkommande flyktingar och finns till hands för att hjälpa dem. En av vägarna in i samhället är att finnas med i föreningslivet – och där är boxningen ett alternativ.
– Traditionellt har boxningen alltid varit en bra inkörsport i samhället. En av faktorerna är nog att det går att bli bra även om du börjar så sent som när du är 15–16 år, berättar Molin.
Många exempel
Det finns många exempel på boxare med utländsk bakgrund, som George Scott, Armand Kranj och kanske bästa exemplet just nu, världsmästaren Badou Jack.
Nu när det börjar bli höst har nybörjargrupperna kört igång och de är större än på länge. Fyra asylsökande finns med och tränar i nybörjargruppen.
Nasir Eivaz från Afghanistan har tränat lite längre och har fått flytta upp en nivå. Han är 14 år och har bott i Skellefteå och Sverige i åtta månader.
– Jag har testat kickboxning. Nu tränar jag här, säger Nasir på bra svenska med tanke på den tid han har varit i landet.
– Jag har fått bra kompisar i klubben, fortsätter han.
Visar istället
Språkförbistringarna är inga problem att överbrygga.
– Oftast fungerar det bra att visa istället för att prata, säger Molin.
Guldstaden står med öppna armar för alla.
– Boxning behöver ju inte heller innebära att man tävlar. Många är här för träningen och gemenskapen, säger Bengt Forssell.
Molin betonar också att han tycker att hela kommunen är bra när det handlar om flyktingar och integration.
– Jag är stolt över att Skellefteborna är så duktiga när det gäller den här biten. Föreningar är ett bra ställe för integration.
Traditionellt har boxningen alltid varit en bra inkörsport i samhället.