Dahlgren slutade sexa – värste konkurrenten vann

Tobias Brink har haft maximal utdelning så här långt den här helgen. Robert Dahlgren körde upp sig från åttonde plats i starten till sjätte plats. Nu är förhoppningen att köra ikapp poäng i det tredje och avslutande racet.

Robert Dahlgren körde sig upp till sjätte plats i andra racet. Han tappar mot toppen, men startar långt fram i tredje racet.

Robert Dahlgren körde sig upp till sjätte plats i andra racet. Han tappar mot toppen, men startar långt fram i tredje racet.

Foto: Joakim Åström

Sport2020-10-03 14:28

Det andra STCC-racet på Mantorp blev likt det första racet. Tobias Brink startade i poleposition och gjorde inga misstag. Han gick i mål som etta.

– Det var en ganska lugn resa, konstaterade den nye STCC-ledaren.

Rob Huff slutade på nytt tvåa och passerade därmed Dahlgren i sammandraget. 

Robert Dahlgren startade åtta, ramlade ned till nionde plats i starten – men körde upp sig därefter. Mattias Andersson på femteplatsen såg till att köra taktiskt och hålla Dahlgren bakom sig. Umesonen Hannes Morin slutade åtta och startar i poleposition till det tredje racet.

Dahlgren har tappat en hel del poäng till toppen, men får nu en bra chans att köra tillbaka lite poäng i det tredje racet, då Huff och Brink startar sjua och åtta.

Fakta

STCC, Mantorp

Race 2: 1. Tobias Brink, Brink motorsport, 2. Rob Huff, Lestrup racing.....6. Robert Dahlgren

Ställning totalt: 1. Tobias Brink, 143 poäng, 2. Rob Huff, 127 poäng, 3. Robert Dahlgren, 118 poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!