Dahlgren laddad inför testerna med nya bilen

Säsongen är på väg att hoppa igång för STCC. Under torsdagen genomförs de officiella testerna. Nytt för i år är att det kommer att koras en testvinnare. ”Jag strävar alltid efter att vinna och hoppas kunna köra riktigt fort”, säger Robert Dahlgren.

Robert Dahlgren och hans team PWR ska köra officiella tester under torsdagen. Det blir i en helt ny bil.

Robert Dahlgren och hans team PWR ska köra officiella tester under torsdagen. Det blir i en helt ny bil.

Foto: PWR

Sport2020-07-02 09:30

Skelleftestjärnan är regerande mästare och därmed även föraren som alla kommer att vilja vinna över. Testerna körs, utan publik, på Gelleråsen. Det är även där som premiärtävlingen kommer att köras 15–16 augusti.

Det är en tekniskt svår bana med flera svängar som är en utmaning för bilen sett ur ett slitageperspektiv. För Robert Dahlgren och hans team är det extra utmanande eftersom de ska tävla med en ny bil.

– Det känns inspirerande och spännande att köra en helt ny bil. Det är förstås även tufft i den bemärkelsen att man börjar lite från noll när det handlar om inställningar och optimering av bilen. 

Årets startfält ser ut att bli det tuffaste på många år. Extra utmärkande är Lestrup racing som har rekryterat Rob Huff. Han blev världsmästare i WTCC 2012.

Årets säsong ser spännande ut även i den bemärkelse att varumärket STCC är tillbaka på nytt. Serien satsar också på att bygga en egen plattform för sändningar och sköter det på en egen plattform.

Det är även där som morgondagens officiella test kommer att sändas för de som öppnar en prenumeration. Tävlingsmomentet under testet kallas för Shootout och startar 16.00.

– Riktigt kul att det blir någon form av tävling. Det är ju den roligaste delen av allt. Sedan blir det väldigt spännande att se hur alla ligger till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!