Dahlgren besviken: ”Stolpe ut”

I helgens STCC-tävling fick Dahlgren ingenting att stämma. Båda loppen slutade i sanden. ”Det hände så otroligt mycket”, säger Dahlgren om söndagens två race.

Sport2016-07-10 22:19

Dahlgren var hoppfull inför söndagens race. Visserligen var inte lördagens kval någon höjdare, men 36-åringen var optimistisk. Trots optimismen misslyckades Dahlgren med att ta sig i mål, i båda loppen.

– Det gick riktigt, riktigt dåligt. Det hände så otroligt mycket, det är nästan svårt att förstå, säger Dahlgren när Norran får tag på honom på söndagskvällen.

"Jag var snabbare"

Dahlgren startade som fyra i det första loppet och öppnade starkt. Han kom ut som tvåa från startsträckan och då kände han att det här kunde vara hans dag.

– Jag var snabbare än Richard Göransson (lagkamrat och ny totalledare) och försökte köra om honom tidigt, men misslyckades. I den andra kurvan går det inte att köra om, men då får jag en smäll bakifrån och hamnar i sanden. Hon bestraffas för det, men det hjälpte ju inte mig, säger Dahlgren besviket.

Otursförföljd

I dagens andra lopp grinade oturen Dahlgren i ansiktet på nytt.

– Jag startade som nia och kom iväg bra. De andra bromsade tidigt och jag kunde avancera förbi säkert fyra bilar. Sedan, när jag försökte köra om Björn Wirdheim, fick jag en liten touch av honom vilket gjorde att jag fick punktering. Vi bytte snabbt däck, men när jag var tillbaka var bilen full med sand och jag kanade ut i sanden igen.

Nu väntar sommarledigt för Dahlgren innan det återigen är dags för WTCC-tävling i Argentina.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!