Motorerna är många på den Marklundska gården. Allehanda maskiner och fordon som knappast behöver trängas på gårdsplanen.
– Nu får jag jobba i den här istället för i bilen, säger Anton och nickar mot grävaren när han kommer ut ur föräldrahemmet.
Han har inte längre särskilt långt till mamma och pappa. Han har nämligen köpt grannhuset.
– Vi köpte hus i Klintforsliden för två år sedan och helrenoverade det, och nu blir det att helrenovera igen. Tydligen lär man sig inget för det var ruskigt jobbigt sist, säger Anton och slår sig ner på trappen.
– Vi har målat lite, halva huset var rött och halva blått. Inne är det... mycket att göra.
Han är hemma på två veckors semester, även om det ser ut att bli mer jobb än vila. Femma i rallycrossens VM-cirkus och med det är han bäste svensk.
Mammas hund Alfons kommer och sätter sig bredvid honom på farstutrappen när han konstaterar att renoverandet blir lite terapi, att det "annars är lätt att fastna i motorsporttankar".
– Jag gillar att ha något att pyssla med, jag har väl en släng av någon bokstavskombination, för jag har svårt att sitta still.
Det märks inte. Det är en rätt avslappnad och inte minst väldigt positiv person vi möter. Kanske lite extra då han har längre tid än vanligt att koppla av, eller i det här fallet, renovera.
– Det är lite svårt att acklimatisera sig. I vanliga fall kommer man hem, tvättar kalsongerna, packar en väska och åker iväg. Men det är skönt att vara hemma.
Och Nyholm är verkligen hemma. Han har växt upp i det gula huset bredvid och lekt på lägdorna. Kanske med något andra leksaker än de flesta andra.
– Det var mycket fyrhjuling. Sen skaffade pappa den första minigrävaren när jag var tio. Då grävde jag diken i ett gammalt grishägn och sedan grävde jag igen dem. Maskiner som brumma, det var grejer det.
I dag är brummande maskiner hans vardag. Det är första gången som VM i rallycross avgörs och för Anton har det inneburit en del förändringar. Medan han är hemma blir det fem träningspass i veckan för att bygga kondition.
– Det tuffaste är värmen. Man sitter i bilen med maxpuls i 50-60 grader. Det är intervjuer och autografer som ska skrivas och hjärnan är på högvarv. Då behövs konditionen och man behöver fylla på vätska för att klara av att koncentrera sig.
Förra året var han inte lika bra på de delarna.
– Jag var snabb, men bara halva tävlingarna, förklarar han.
I år satsade han hårdare på förberedelserna inför säsongen och märkte skillnad redan på första tävlingen. Det behövdes.
– Teamet har satsat hårt och nivån är mycket högre på VM. Det räcker inte med lite talang längre.
Effekten är tydlig. Förra året blev det mycket "otur" som han kallade det då.
– Ronny Wechselberger som jag körde med på isarna i vintras sa att ju bättre förberedd man är desto mer tur har man. Då tyckte jag att det var otur, men egentligen var jag dåligt förberedd och orkade inte fokusera, säger Anton och konstaterar att han nog är lite populärare i år hos mekanikerna när bilen inte går sönder lika mycket.
Nyholmslugnet ligger både över byn och Anton när han börjar vandra tillbaka mot föräldrahemmet. Han ser det som en styrka i körningen, att hålla sig lugn även om han blir påkörd eller kör bort sig.
Kanske tänker han på älgjakten.
– Det blir som bara två helger man kan vara med, och det är för lite när man gillar naturen.