Årets första utomhustävling för ridklubben

I dagarna tre genomfördes Skellefteå Ridklubbs lokala och regionala hopptävlingar på utomhusbanan och 130 ekipage från Kiruna i norr till Sundsvall i söder, gjorde tillsammans 280 starter. ”Tävlingarna har flutit på bra”, säger ridskolechefen Ann-Sofie Alba.

12 maj 2019 13:10

Då Norran är på plats under lördagen så pågår 1.10-klassen med 58 deltagande ekipage. Efter två felfria omgångar så placerade sig Annelie Burén med sin häst Falcon, på tredje plats.

– Efter en operation i strupen så är han piggare och busigare än tidigare men Falcon har kapacitet och han har kul på banan, säger Annelie innan hon rider i väg till prisutdelningen.

Linda Hedman, SRK, tävlade med båda ridskolehästarna Serjis och Presley under fredag och lördag. Med Presley, eller Elvis som han kallas, tog Linda hem en andra placering under fredagen i 1 meter och på lördagen blev det en tredje placering i 1 meter. Även Serjis gjorde fina rundor och ekipaget kom på tredje plats i lördagens 90 cm i unghästklassen.

– Han var avspänd och fokuserad och hoppade jättefint. Vi rev sista hindret men det skyller jag på mig själv. Jag är jättenöjd, säger Linda med ett leende.

Även klubbkompisen Agnes Zedig och Golden Comed höll nollorna och slutade på en andra plats i fredagens 90 cm.

– Det är vår första utomhustävling i år och det är första gången vi gör en omhoppning. Han är säker på hindren, snabb och tycker att det är kul. Det känns extra roligt då jag har utbildat honom själv, säger Agnes innan de rider iväg för att värma upp inför debuten i 1.10-klassen.

Intresserade ungdomar

Underlaget på hoppbanan har efter vinterns ihållande snötäcke torkat upp och Ann-Sofie Alba, som är banchef för dagen, är nöjd över underlaget och berömmer banpersonalens insatser.

– Vi har haft tur att snön försvann så fort. Banan är nu jättefin. Vi har flera unga i banpersonalen som är villiga att lära sig så det finns återväxt. Helgens tävlingar har flutit på bra i solskenet, säger hon glatt.

”Vi har flera unga i banpersonalen som är villiga att lära sig så det finns återväxt”.

Som avslutning på lördagens tävlingar hölls den regionala klassen 1.30, Torfrid ”Totte” Stenmans hederspokal. Årets segrare blev Ronja Andersson, Strömsholms Ridsportförening med Ferr Easy före SRK:s Jörgen Forsell på hästen G. Givetvis fanns Totte själv på plats för att dela ut det ärofyllda priset.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Kvist

Ämnen du kan följa