4-timmars race i Fällfors

Team Forsman satsar på vinst i premiären.

10 maj 2014 13:09

– Klart att vi ska vinna! Hjälm på banan då är det bara att köra, säger Tobias Forsman, en av tre förare i teamet.

Skellefteå Drive Center kör igång ett 4-timmarsrace i Fällfors som nu har premiär. Sedan följer ytterligare fyra race i sommar med final i början på september.

– För mig blir det premiär med 4-timmarsrace på bana. Pappa Benny, som också ingår i teamet som förare, körde ett race i fjol så lite rutin finns det , säger Tobias.

Både Tobias och Benny liksom Jonas har framgångar i rally bakom sig. Men nu blir det en helt annan körning.

Forsman Motorsport består av Tobias, Benny och Jonas Forsman. Den sistnämnde var kartläsare till Tobias i rally. Den fjärde föraren är en inbjudningsförare som tills vidare är hemlig och kanske blir teamets ess. Teamets bil är en 16-liters Citroen BS med 150 hästars motor.

– Ett nybygge som vi har kämpat på med. Det här ska bli riktigt kul, säger Tobias förhoppningsfullt.

Minst 14 team

I onsdags var 14 team anmälda till premiären. Men innan start lär det bli ytterligare några. Varje team ska bestå av en bil och minst fyra förare. Mekaniker får inte finnas, mekandet ska skötas av förarna. Tävlingen genomförs på asfalt med inlagda fartsänkande hinder i kurvor och på långa fartsträckor. Varje team måste byta förare efter max tio varv, annars bestraffas man med tidstillägg. Alla förare ska ha kört under de fyra timmar som tävlingen gäller.

I korthet i övrigt kan noteras att påkörning av annan bil ger 5 minuters bestraffning, vårdslös körning i depån 5 min, upprepade filbyten för att stänga annan bil 3 min, körning utan bälte/hjälm ger stopp och go.

Fyra utbildade opartiska domare kommer att se till att reglerna följs.

Efter lördagens race ser programmet ut så här: 24 maj, 7 juni, 16 augusti och final 6 september.

Lasse

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa