Nu måste kommunen agera – äldre är inga skokartonger

Insändare 12 oktober 2021 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Äldre behandlas som skokartonger, enligt en insändare i Norran den 30 september. Nu frågar jag mig: Vart är vi på väg? Digital teknik i all ära, men jag hör ganska ofta från vårdpersonal att den digitala verksamheten tar alltmer tid. Rapportera allt och få fram statistik.

Skellefteå har haft hög personaltäthet jämfört med många andra kommuner, men många i personalen saknar dock den där tiden när de hinner sitta ner en stund. På 1990-talet fanns fler aktiviteter för de boende, till exempel tidningsläsning och en kaffekopp. De flesta lämnade då sitt rum för att vara med. Frivilliga kom till boendet och svarade för detta. Terapiverksamhet fanns också varje vecka. 

Jag har haft förmånen att under 18 års tid följa anhöriga, föräldrar, fastrar och farbröder. Jag vet att allt detta var mycket uppskattade verksamheter. Man lämnade sitt rum, gåträning med rullator en naturlig del i dagen. Mina anhöriga har alla uppmärksammats på sina födelsedagar. En ros fanns på plats vid bordet till lunchen. Jag har aldrig mött någon av de mina med solkiga kläder eller otvättat hår en födelsedag.

Nu får vi se hur kommunen agerar efter all information som kommit fram.

UBK


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Vårdtagare avvek från boende – chef lex Sarah-anmäler händelsen • Åtgärder har vidtagits

Åtgärder för brister i arbetsmiljön presenteras av Skellefteå kommun – Vision avslår: ”Inte tillräckliga”

Insändare: En bostadsplanering behövs för alla åldrar

Plan för äldreboende görs om – ska nu rymma 120 bostäder • Mark tas från grönområde

Insändare: Socialnämndens tack blev ett svek mot timvikarierna

Visa fler